Nyelvvizsga ONLINE jelentkezés

A BME NYELVVIZSGA KÖZPONT KÉRÉSE, HOGY A NYELVVIZSGÁRA VALÓ JELENTKEZÉS ONLINE TÖRTÉNJEN. ONLINE JELENTKEZNI ITT LEHETSÉGES!

Nyelvtanári Ösztönző Rendszer


Ön a sikerünk kulcsa! Jól tudjuk, hogy a stabil, biztos alapokon fekvő tudáshoz vezető út a kiváló tanárokon keresztül vezet. Legyen Ön is szakmai partnerünk. Regisztráljon az ország első nyelvvizsga- felkészítő tanári adatbázisában, hogy mindenről első kézből informálhassuk! Osztozzunk a sikerekben! BME Nyelvvizsga, ahol a tudás garancia. Fiatalos lendület, tradíció, minőség és szakmai hitelesség egy helyen.

A Terplán Zénó Ferences Gimnázium, Szakgimnázium és Szakközépiskola ideiglenes felvételi jegyzéke a 2018/2019-es tanévre

0001 - Nyelvi előkészítő - Logisztikai és Szállítmányozási Ügyintéző

 

0002 - Nyelvi előkészítő - Pénzügyi-Számviteli Ügyintéző

 

0003 - Közgazdaság - Pénzügyi-Számviteli Ügyintéző

 

0004 - Logisztika - Logisztikai és Szállítmányozási Ügyintéző

 

0005 - Informatika - Informatikai Rendszerüzemeltető

 

0006 - Gépészet - Gépgyártástechnológiai Technikus

 

0007 - Közlekedésgépészet - Autószerelő

 

 

A könnyebb keresés érdekében célszerű a böngésző beépített kereső funkcióját használni. (Ctrl + F és a Tanulói Oktatási Azonosítót ezen keresőbe beírni.)

 

Az ideiglenes felvételi jegyzék megtekinthető az iskola Szabadság úti főépületében is.

Farsangolt a Terplán

Új időpontban, de változatlan sikerrel zajlott a negyedik alkalommal megrendezett Terplán Party. Február 10-én, szombaton délután az iskola Monostori úti épületének farsangi díszbe öltöztetetett aulájába várták a szervezők a vendégeket. A Terplán Alapítvány és a Szülői Munkaközösség hetekkel korábban megkezdte az előkészületeket, munkájuknak is köszönhetően minden eddiginél többen döntöttek úgy, részt vesznek egy jó hangulatú összejövetelen, s nem mellesleg hozzájárulnak az este anyagi sikeréhez is. A rendezvény kezdeteként előbb Juhászné Gyenes Melinda, az alapítvány kuratóriumának elnöke, majd Szabó Attila igazgatóhelyettes úr köszöntötte a megjelenteket. Mindketten hangsúlyozták, a Terplán Partyn a szülők, a diákok és a pedagógusok kötetlen formában találkozhatnak és tölthetnek együtt néhány kellemes órát, a bevételből pedig programok megvalósítását, illetve eszközök vásárlását segítik. Új lehetőségként osztályok is pályázhatnak kirándulásuk költségeinek kiegészítésére, a benyújtott tervezetek alapján dönt a kuratórium a támogatottakról.

A hagyományoknak megfelelően intézményünk tehetséges diákjainak fellépése következett, a műsorszámok között mazsorett- és dance fitness bemutató, szavalatok, dalok is szerepeltek. A Chaplin Színjátszó Kör nagy derültséget kiváltva néhány iskolából ismert karaktert is megjelenített, miközben a kabaré több műfaját is felvillantották a jelenlévőknek.

Molnár József műszaki igazgató úr bemutatta az érdeklődők számára az Edu korszerű épületét, technikai felszereltségét, majd kezdetét vette a zene és a tánc, s korosztálytól függetlenül mindenki kedvére bulizhatott. A büfé változatos kínálatából, valamint a tombolajegyekből vásárolva szintén hozzá lehetett járulni az alapítvány célkitűzéseihez.

Különdíjként egy tortát vehetett át a 9.ny osztály, melyből a legtöbben jöttek el a partira.

A rengeteg felajánlott tombolatárgy kisorsolása nagy izgalmakat tartogatott, az idei fődíj a végzős osztályok jóvoltából megnyerhető mikrohullámú sütő volt. Miután minden tárgy gazdára talált, újra benépesült a tánctér, egészen éjfél utánig, amikor az első gyorsmérleg is elkészült. Egy nagyszerű este, rekordszámú vendég, jelentős bevétel, és egy elhatározás: jövőre ötödször is Terplán Party!

 

Az alapítvány köszönetét fejezi ki minden segítő, illetve felajánlást tevő szülőnek, diáknak és pedagógusnak!

 

A IV. Terplán Party fellépői voltak:

 

A Dance Fitness SE kezdő hip-hop csapatának tagjaként Jakab Lajos és Simon Roland (mindketten 10.a),

 

Galcsik Gréta (iskolánk korábbi tanulója)

 

Kökény Viktor (9.a), Kökény Zsolt (12.a) és Sas Zoltán (OKJ-s tanuló)

 

A Dream Dance Mazsorett és Showtánc Csoport tagjaként Kormos Laura (12.a)

 

Buronyi Erika (10.a)

 

Dubecz Dorina és Székely Enikő (9.ny)

 

A Chaplin Színjátszó Kör (Banya László, Bozóki Imre, Buronyi Erika, Jakab Lajos, Kövér Kálmán Benjámin, Mikhel László, Simon Roland, Szivák Dániel, Zrak Patrícia (valamennyien 10.a), Tóth Dávid (12.a), Velkei Tamara (11.a), segítőjük Szőrös Zoltán)

 

Műsorvezető: Újhelyi Olimpia (9.ny)

Hírek képei: img_3988.jpgHírek képei: img_4027.jpgHírek képei: img_4088.jpg

Órarend

Kedves Tanulók!

 

Az új órarend már a honlapon is elérhető!

BME nyelvvizsga írásbeli próbavizsga

Hírek képei: terplan_bme.jpg

Kedves Felvételizők!

Tájékoztatásul közöljük, hogy a központi felvételi írásbeli vizsgák időpontjai:

2018. január 20. 10:00 Magyar nyelv

2018. január 20. 11:00 Matematika

A vizsga helyszíne az iskolánk főépülete (5100 Jászberény, Szabadság tér 1.).

 

Személyazonosságot igazoló okmányt és a használható eszközöket hozzátok magatokkal!

Mindenkinek sikeres vizsgát kívánunk!

Órarend változás

Kedves Diákok!

 

Változás történt az órarendben!

 

Az új órarendet a szokásos helyen, ITT éritek el. Holnap (november 29., csütörtök) már ez alapján készüljetek.

Színjátszóink sikere Esztergomban

Iskolánkban szép hagyományai vannak a színjátszásnak, ám az utóbbi néhány évben nem működött állandó, szervezett csoport vagy szakkör. Szavaló- és prózamondó versenyeken értékes helyezéseket szereztek tanulóink, akik közül többen zenével, énekkel is foglalkoznak. Az idei tanév elején a diákok kezdeményezésére alakult meg a Chaplin Színjátszó Kör, amelynek alapszándéka, hogy a fiatalok a színészet szépségein keresztül önmagukat is megismerjék miközben egy kreatív, lendületes közösség tagjai lehetnek. Hangsúlyozottan nem feladatnak, hanem szórakozásnak tekintik tevékenységüket, melyet Szőrös Zoltán tanár úr segít. Örömmel fogadták az október 11-12-én megrendezett Esztergomi Színjátszó Szüretre szóló meghívást, mely egyben Ferences Diákszínjátszó Találkozó is volt, és a Ferencesek Esztergomban 300 éve programsorozat részeként a Művelődés Házában zajlott. Csoportunk a rendelkezésre álló rövid idő ellenére úgy döntött, első közös produkcióját ezen az eseményen adja elő. Az Angyal, jöjj le! című műsor saját alapötletre épült, és a középiskolás korosztályt érintő problémák megoldásához szükséges hit fontosságára szeretné felhívni a figyelmet. Buronyi Erika 10. a osztályos tanuló vezetésével fokozatosan formálódott a végleges változat, melyben a jeleneteket versek, dalok egészítik ki. A fellépést megelőzően csoportunk már délelőtt Esztergomba érkezett, és a vendéglátó Temesvári Pelbárt Ferences Gimnázium jóvoltából ebéd után a város több nevezetességével is megismerkedhettünk. A bazilika gyönyörű épületét belülről is megcsodálhattuk, lenyűgöző volt a Főszékesegyházi Kincstár gyűjteménye, majd a Panorámateremből a Dunakanyar látképe. Rövid sétát tettünk a Mária Valéria hídon keresztül a szlovák oldalra is, ezt követően pedig az esti előadás helyszínével ismerkedtünk meg, és próbáltuk el újra műsorunkat. Az ünnepélyes megnyitón köszöntőt mondott Esztergom város polgármestere, Romanek Etelka, valamint Lukovits Milán atya, a Temesvári Pelbárt Ferences Gimnázium igazgatója.

Darabunkkal nagy sikert arattunk, a közönség tapsa mellett sok személyes gratulációt is kaptunk. Nagy élményt jelentett a szereplés, a közös felkészülés meghozta eredményét, mindenki pozitív érzésekkel lett gazdagabb. A Chaplin Színjátszó Kör szeretné majd az iskola vagy akár Jászberény közösségének is bemutatni előadását, illetve nagy lelkesedéssel kezdi el következő programjának kialakítását.

 

Az Angyal jöjj le! című műsorban közreműködők: Bozóki Imre, Buronyi Erika, Hornyák Sára, Jakab Lajos, Kövér Kálmán Benjámin, Mikhel László, Pomázi Orsolya, Simon Roland, Szivák Dániel, Zrak Patrícia (valamennyien 10.a), Bogdán Lili, Velkei Tamara (11.a), Kökény Zsolt, Tóth Dávid (12.a), Kökény Viktor (9.a), Sas Zoltán (2/14.R).

Általános képek: 2017_szinjatszo.jpg

Helytálltunk a honvédelmi versenyen

Iskolánk idén is képviseltette magát a Szolnokon megrendezett országos haditorna területi fordulóján. A versenyen a megye számos településének oktatási intézményéből indultak négyfős csapatok, összesen közel száz diák. A Helikopter Bázis területén tájfutás, kézigránátdobás, légfegyveres lövészet és akadálypálya leküzdése is szerepelt a feladatok között. Ezeken kívül elsősegélynyújtás, valamint a Magyar Honvédség tevékenységével foglalkozó és történelmi témájú kérdéseket tartalmazó totó kitöltése is várt a résztvevőkre. Sok olyan iskola is jelen volt, melyben rendészeti képzés is folyik, így rendszeresen gyakorolhatnak, míg a Terplán tanulói háromhetes felkészülés után vágtak neki a küzdelemnek. Ennek ellenére nagyon szépen helytálltak, a 24 csapat között a mezőny első felében, a 11. helyen végeztek.

 

A csapat tagjai: Farkas Attila 12.c, Varga Gábor 12.c, Gecse József Mihály 12.a, Sziráczki Csaba 11.a. Felkészítők: Mosonyiné Sülyi Judit védőnő és Csillik Zoltán tanár úr.

Általános képek: honved.jpg

BME nyelvvizsga időpontok

A BME nyelvvizsga naptárat és a jelentkezési időpontokat IDE kattintva éritek el.

Élménybeszámoló

Tegyünk több tudást a tarisznyánkba!”

2017. május 27-én 10 órakor vette kezdetét a „Tegyünk több tudást a tarisznyánkba!” című útravalós verseny egy hangulatos budapesti iskolában. A verseny témája az egészséges életmód és a pályaválasztás volt. Iskolánkat három tanuló képviselte: Verebes Vivien (12.a), Kökény Natália (12.a) és Banya László (9.a). A versenynek az 1. és 2. fordulójában online kellett megmutatni tudásunkat, ezután került sor a döntőre. A felkészülésnél az egészséges életmód témában segítségünkre volt Mosonyiné Sülyi Judit, iskolánk védőnője.

Mivel egyik csapattársunk beteg lett, ketten mentünk a döntőbe. Kísérőnk Kocsisné Deli Irén tanárnő volt. Az érkezésnél szükséges regisztrálás és a frissítő elfogyasztása után, kezdődött is a megmérettetés. A verseny feladatai nagyon színesek és egyben érdekesek voltak. Két tornateremben külön-külön bonyolították le a 20 általános iskolai és 20 középiskolai csapat versenyét. Mi az utóbbi kategóriában versenyeztünk.

Az iskolanap rajzversenyére készítettünk egy pályaválasztással kapcsolatos gondolattérképet, ami igen színvonalasra sikerült. Ez volt az az otthoni feladat, amivel előre kellett készülni. A versenyen a fotómontázs készítésétől kezdve az activityn át, egy tojás igényes és biztonságos becsomagolásáig és reklámszöveg készítéséig mindenféle feladat szerepelt. A legtöbb feladattípust internet felhasználásával kellett megoldani.

A nap végén a díjátadó során megtudtuk, hogy csapatunknak a 4. helyezést sikerült elérnie, amelyre nagyon büszkék lehetünk, hiszen országosan meghirdetett versenyről beszélünk, amelyben eredetileg 223 háromfős csapat indult. Megyénket csak a mi csapatunk képviselte.

Végeredményben mindannyian jól éreztük magunkat, egy nagyszerű napot töltöttünk el. Magam és csapattársaim nevében köszönöm Kocsisné Deli Irén tanárnőnek a felkészítő munkáját, aki idejét és energiáját nem kímélve segített nekünk és elkísért a versenyre.

Hírek képei: wp_20170526_10_54_58_pro1.jpg

 

Hírek képei: wp_20170527_11_09_34_pro1.jpg

Hírek képei: wp_20170527_11_09_50_pro1.jpg

Hírek képei: wp_20170527_16_45_42_pro1.jpg

Hírek képei: wp_20170527_16_47_00_pro1.jpg

 

Jászberény, 2017. június 1.

Banya László 9.a

3 Tusa Torna, avagy iskolák közötti vetélkedő a Tisza-tónál

Május 5-én dél körül lelkesen indultunk Poroszlóra, hárman a 10.b osztályból: Ambrus Anasztázia, Gyarmati Enikő, és Pomázi Viktória. Az út zökkenőmentes volt és mindannyian lázban égtünk a kíváncsiságtól.

Egy órás út után érkeztünk meg, egy kis útbaigazítással eljutottunk a kempingező helyre.nagyon kedvesek és segítőkészek voltak velünk az emberek és a szervezők. Felépítettük a sátrat és utána indultunk is a Tisza-tavi Ökocentrumba. Itt kaptunk egy három oldalas feladványt, amit ki kellett töltenünk az Ökocentrumban lévő források alapján. Ezek után másfél órás szabad elfoglaltság volt. Felfedeztük a játszóteret és a többi csapattal ismerkedtünk. Újabb program következett, ellátogattunk egy sajtműhelybe, ahol finomabbnál finomabb sajtokat ízlelhettünk meg. Az időjárás miatt sajnos nem maradhattunk sokáig, mire visszaértünk már várt minket a meleg és nagyon finom vacsora, ami nem más volt, mint paprikás krumpli. Vacsi után szabad elfoglaltság következett, valamint felvázolták a szabályokat is. Társasjátékoztunk és beszélgettünk a tábortűznél. Másnap reggel reggeli után egy kis testmozgás várt minket: 4 km futás és 8 km biciklizés. A kilátás nagyon szép volt. A fáradalmak „kipihenéseként” újabb feladványt kellett megoldanunk. Ezek után megleptek minket egy élethű dinoszaurusz jelmezzel, amivel kreatív fényképeket kellett készíteni. A verseny zárása egy röplabda verseny volt. Még ha nem is tudtunk jól röpizni, mókázásra kiváló volt. Egy órán belül meg is lett az eredmény, ami nagyon szoros lett. Nagyon izgultunk, hogy milyen helyezést értünk el, s mikor megtudtuk, hogy másodikok lettünk, örömünkben egy percre megállt a szívünk.

Ez a kis verseny egy igazi csapatépítő program volt. Nagyon sok információval és emlékkel gazdagodtunk. Reméljük, jövőre is megrendezik és ismét képviselhetjük iskolánkat.

 

Gyarmati Enikő

10.b

Hírek képei: tisza_-t_fnykp_1_lnyok.jpg

 

Hírek képei: tisza-t_fnykp_2_oklevl.jpg

 

Generálási idő: 0.02 másodperc
409,874 egyedi látogató