Nyelvvizsga ONLINE jelentkezés

A BME NYELVVIZSGA KÖZPONT KÉRÉSE, HOGY A NYELVVIZSGÁRA VALÓ JELENTKEZÉS ONLINE TÖRTÉNJEN. ONLINE JELENTKEZNI ITT LEHETSÉGES!

Nyelvtanári Ösztönző Rendszer


Ön a sikerünk kulcsa! Jól tudjuk, hogy a stabil, biztos alapokon fekvő tudáshoz vezető út a kiváló tanárokon keresztül vezet. Legyen Ön is szakmai partnerünk. Regisztráljon az ország első nyelvvizsga- felkészítő tanári adatbázisában, hogy mindenről első kézből informálhassuk! Osztozzunk a sikerekben! BME Nyelvvizsga, ahol a tudás garancia. Fiatalos lendület, tradíció, minőség és szakmai hitelesség egy helyen.

Tankönyvosztás

A tankönyvosztás időpontjai

 

10. A, 10. B, 10. C osztály: 2016. 08. 23. kedd 13:00-15:00 

12. A, 12. B, 13. NY osztály: 2016. 08. 24. szerda 13:00-15:00 

11. A, 11. B, 11. C osztály: 2016. 08. 25. csütörtök 13:00-15:00 

9. évfolyamok 2016. 08. 30 kedd 13:00-15:00

 

A tankönyvtámogatott tanulók a támogatáson felüli összeget kérjük hozzák magukkal a tankönyvosztásra. 

Ha a tankönyvosztáson nem tud megjelenni, akkor egyeztessen az osztályfőnökével.

Beiratkozás

Az OKJ -s szakképző évfolyamokon a beiratkozás időpontjai:

 

Időpont: 2016. 08. 22. (hétfő) 13:00 óra

 

Helyszín: Jászberény Szabadság tér 1 (főépület)

 

autószerelő és gépgyártástechnológiai technikus 201 terem

informatikai rendszergazda 112 terem

pénzügyi számviteli ügyintéző 108 terem

logisztikai ügyintéző 111 terem

 

A beiratkozásra kérem hozza magával:

-       Személyi igazolványát, lakcímkártyáját

-       TAJ kártyáját

-       Adókártyáját

-       Oktatási azonosítót tartalmazó kártyáját

-       Érettségi bizonyítványát vagy annak másolatát

-       Diákigazolvány igénylése esetén okmányirodai NEK adatlap 

Augusztusi pótvizsga

FIGYELEM!

 

A pótvizsga időpontja:

 

2016. augusztus 24. szerda 8:00 (ÍRÁSBELI)

2016. augusztus 25. csütörtök 8:00 (SZÓBELI)

 

Az írásbeli pótvizsga beosztása szerda reggel fél 8 -tól a termeken lesz kifüggesztve.

ÉVZÁRÓ

A tanévzáró időpontja: 2016. Június 17. 9:00
Helye: Nagytemplom

NYÁRI GYAKORLAT

Figyelem!!

 

A nyári gyakorlat dokumentációit a következő linkről lehet letölteni:

 

Munkanapló 2016.

Igazolólap 2016.

Érettségi írásbeli vizsgadolgozatok megtekintése

Megtekintés időpontok:

12. A és 12. B osztály 2016. május 30. (hétfő) 8-16 -ig

12. E és 13. NY osztály 2016. május 31. (kedd) 8-16 -ig

Ideiglenes felvételi tájékoztató 2016

Felhívjuk minden jelentkező figyelmét, hogy a rangsorban elfoglalt hely nem végleges, mivel egy tanuló több tagozatkódra és más intézménybe is jelentkezhetett. Ez azt jelenti, hogy az ideiglenes rangsorban elfoglalt helyről a tanuló lényegesen előbbre kerülhet és felvételt nyerhet intézményünkbe.

A tagozat nevére kattintva letöltheti az ideiglenes felvételi rangsort tartalmazó pdf fájlokat.

Adó 1%

ado 1 %

Felsőoktatási és OKJ-s továbbtanulási tájékoztató

Felsőoktatási és OKJ-s továbbtanulási tájékoztató

Felsőoktatási tájékoztató!

 

2016. 01. 21-én (csütörtök) 17:00 órakor felsőoktatási és OKJ-s képzési tájékoztatót tartunk iskolánkban.

Helyszín: Jászberény Szabadság tér 1. mf 1 terem

 

Várjuk azon végzős diákokat és szüleiket akik segítséget szeretnének kapni a felsőokatási jelentkezési lapok kitöltésében. Valamint szeretnénk segítséget nyújtani az OKJ -s képzések útvesztőjében. 

 

 

Sas Zoltán nagy sikerrel szavalt

Sokéves hagyomány Hajdúszoboszlón a Szép Ernő vers- és prózamondó verseny, melyre idén is sok középiskolás érkezett az észak-alföldi régióból. A 46 diák között intézményünket Sas Zoltán, a 11.b tanulója képviselte. Az első fordulóban egy-egy Szép Ernő-művet mondtak el a résztvevők, a legjobb tizenkettő közé jutottak pedig emellett már egy szabadon választott kortárs alkotást is előadhattak. A Kovács Máté Városi Művelődési Központ és Könyvtár szervezésében zajló vetélkedés zsűrijének elnöke, Kiss László, a Magyar Versmondók Egyesületének elnöke volt. Az erős és népes mezőnyben Sas Zoltán előbb Szép Ernő: A semminél kevesebb valami című versét szavalta, majd Csoóri Sándor: Anyám fekete rózsa című költeményét is bemutathatta, s végül az értékes második helyet szerezte meg.
A Terplán diákjai az elmúlt években is sok szép eredményt értek el a hasonló versenyeken, ezeket a sikereket folytatta mostani szereplésével Sas Zoltán, aki az Igazgatóságnak és a kísérőtanár Zsemberi Zoltánnak is köszönetet mond a támogatásért.
Zoltán az iskolai ünnepségek rendszeres szereplője, bátyjával, Dániellel a Zene és az irodalom találkozása címmel adtak műsort az ősz folyamán Jászberényben, illetve nyártól a nagykátai Muzsika Színház Don Quijote-előadásában is játszik.

A hajdúszoboszlói versenyről rövid beszámoló tekinthető meg az alábbi linken:
https://www.youtube.com/watch?v=8Arn91CgJvw

Dobogós helyen végeztek a Terplán törisei

Nagy sikerrel szerepeltek a főváros XVIII. kerületében megrendezett "Haza és haladás" Országos Történelmi Tanulmányi Versenyen iskolánk csapatai. A csaknem száz résztvevős versengésnek a Csontváry Általános Iskola és Felnőttek Gimnáziuma adott helyet, s a Terplán diákjai is bizonyították, ismerik és szeretik a történelmet.

Pestszentlőrinc-Pestszentimre Kerületi Diákheteit 1996 óta rendezik meg, ennek programjai között kap helyet évről évre a történelmi vetélkedés. Idén elsősorban Kossuth Lajos és Batthyány Lajos életpályája, munkássága, a magyar reformkor, az 1848-49-es polgári forradalom és szabadságharc, a leverést követő megtorlás, a kiegyezéshez vezető út és a dualista berendezkedés állt a kérdések, feladatok középpontjában. A két kategóriában, az általános, illetve a középiskolások között összesen 46 kétfős csapat indult. Az esemény rangját jelentős múltja mellett az is mutatja, hogy az ünnepélyes megnyitón a szervező dr. Grünvald Mária és a zsűri elnöke, dr. Závodszky Géza történész mellett Galgóczy Zoltán alpolgármester is szólt a jelenlévőkhöz. Kiemelték, hogy a verseny korszakának ismerete erősíti a fiatalokban a magyarságtudatot, és segíti megérteni a jelenkori történelmi fordulatokat is. Az írásbeli forduló során 45 perc alatt egy 33 pontos tesztet kellett kitölteni, így lehetett bekerülni a legjobb tizenkettő közé, ahol már szóban, többek között villámkérdések megválaszolásával, szerepjátékokkal mutathatták meg felkészültségüket a diákok. A számos budapesti és vidéki intézmény csapatai között nagyszerűen helytálltak a terplános tanulók. A középiskolák között dobogós helyen végzett - két debreceni csapat mögött - a 3. helyet megszerezve a Bugyi Gabriella és Csibra Vivien (13.ny) alkotta "Őszirózsás forradalmárok" csapata. A másik két páros, a "Nem egyezkedők" - Toma Márk és Gurzó Barbara (12.a) -, valamint "A történelem hívei" - Borbély Vivien és Boros Klaudia (12.a) - sem sokkal maradt el tőlük. Az élmény mellett minden résztvevő kapott egy '48-as laminált kis zászlóra erősített ezüstcímert, továbbá a szóbelire bejutott csapatok tagjai egy-egy ezüstláncot a történelmi Magyarországot formáló ezüstmedállal. A végső győztesek könyvjutalomban részesültek, a további helyezettek - így iskolánk legjobban szereplő csapata - egy-egy üvegplakettet vehettek át.
A versenyre Kocsisné Deli Irén tanárnő készítette fel diákjainkat, aki elmondta, a jó eredmény mellett talán még nagyobb örömet jelent egy pedagógus számára, hogy az érettségi évében is akadnak olyan elhivatott végzősök, akik szabadidejük egy részét áldozták a felkészülésre. Mindezt a történelem iránti szeretetből, s nem mellesleg iskolánknak is jó hírét keltve.

Töriverseny

A versenyről rövid beszámoló tekinthető meg az alábbi linken:

http://www.tovabb18.hu/tortenelmi-verseny-taroltak-a-videki-diakok-video/

Generálási idő: 0.03 másodperc
262,299 egyedi látogató