Nyelvtanári Ösztönző Rendszer


Ön a sikerünk kulcsa! Jól tudjuk, hogy a stabil, biztos alapokon fekvő tudáshoz vezető út a kiváló tanárokon keresztül vezet. Legyen Ön is szakmai partnerünk. Regisztráljon az ország első nyelvvizsga- felkészítő tanári adatbázisában, hogy mindenről első kézből informálhassuk! Osztozzunk a sikerekben! BME Nyelvvizsga, ahol a tudás garancia. Fiatalos lendület, tradíció, minőség és szakmai hitelesség egy helyen.

Mézeskalács futam

Fuss Velünk Advent 4. vasárnapján!

December 21-én 14:00-kor rajtol el a Mézeskalács futam!

Jöjjünk össze futólag az év legmeghittebb ünnepe előtt.
Nincs eredmény, nincs díjazás, nincs verseny, csak egy karácsonyköszöntő öröm kocogás városunk minden lakójának.

 

Indulás: Szentháromság tér ( Lehel Gimi elől)
Táv: kb. 3 km
Útvonal: Zagyvaparti sétány

Minden beérkező mézeskalácsot kap!

Csángó mikulás

Kedves Tanárok, Diákok!

 

A Csángó Magyar Családok és a Diákönkormányzat nevében szeretnénk megköszönni segítségeteket. Jóvoltatokból sok szép ajándék gyűlt össze, melyet a 10.a osztály segítségével vittünk át a Trió Tv székhelyére. A csángó gyerekek nagy örömmel fogadták a jászberényi mikulást, boldogan vették át adományaitokat.  Köszönjük szépen!

Képek itt találhatóak...

FOGADÓÓRA

FOGADÓÓRA

FOGADÓÓRA!

 

2014. november 18-án (kedd) szaktanári FOGADÓÓRÁT tartunk.

A fogadóóra időpontja: 17:00-19:00

A fogadóóra helyszíne: 5100 Jászberény Szabadság tér 1.

Nyílt nap 2014.11.26

http://terplanszki.hu/images/nyilt_nap_2014.jpg

FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ

FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ

KEDVES PÁLYVÁLASZTÓK, KEDVES NYOLCADIKOSOK!

 

14 évesen egy olyan választás előtt álltok, amely talán az egész további életeteket meghatározhatja. Most kell eldöntenetek, hogy milyen pályára léptek, milyen szakmát választotok. Ebben szeretnénk Nektek segítséget nyújtani. Mindenekelőtt azt kell eldöntenetek, hogy érettségit szeretnétek szerezni vagy szakmát tanulni. Nálunk mindkettőre lehetőségetek van. 

 

Iskolánk felvételi tájékoztatóját ITT nézhetitek meg.

 

Ezúton is sok sikert kívánunk minden érdeklődő általános iskolásnak!

 

Tablóbál jegyek kaphatók

 

Tablóbál időpontja: 2014. december 13.

 

Tablóbáli jegyek árusítása: Főépület, 2. emeletén, könyvtárral szemben lévő asztalnál

 

12:00 - 16:00-ig az alábbi napokon:

November 10. hétfő

November 18. kedd

November 24. hétfő

December 4. csütörtök

December 10. szerda

December 11. csütörtök

 

Egész estés jegy: 2000 Ft

Buli jegy: 1500 Ft (osztálytáncok után lehet bejönni vele)

Csángó MIKULÁS

„Cipősdoboz akció”

 

Városunk idén is adománygyűjtő akciót szervez a csángói gyerekeknek. Cél, hogy a Csángóföldön élő családok karácsonyát emlékezetesebbé tegyük. Közel 350 gyermek várja a Jászberényből induló Mikulást, aki a használható minőségű ruháktól kezdve, tanszereken, játékok, jó állapotú magyar nyelvű könyveken, édességeken át, sokféle ajándékot visz a rászorulóknak.

Idén december elejéig várják a felajánlásokat.

 

Iskolánk az elmúlt években már többször csatlakozott ehhez a felhíváshoz. Ezért ha tehetitek készítsetek az osztályotokba ilyen csomagokat, „cipősdobozokba” csomagolva. Írjatok rá néhány kedves sort tüntessétek fel rajta hány éves lánynak vagy fiúnak szánjátok az ajándékot.

 

A csomag egyben lehet egy kapcsolatfelvétel kezdete is, amennyiben az ajándékozó beleteszi elérhetőségét, jó eséllyel választ fog kapni a kisgyermektől, családtól, ahová meglepetés végül kerül.

 

Az ajándékokat november 28-ig gyűjtjük a tanáriban.

 

Köszönettel a csángó magyar családok nevében!

 

Diákönkormányzat

Mezei Futóverseny

A 2014-2015-ös tanévben ismét részt vettek tanulóink a Megyei Mezei Futóversenyen, 2014.október 21-én Martfűn.


Az V. korcsoportban a 9. 10. és 11. évfolyamos lányaink indultak, melyben 2,5 km-es távon most sem sikerült a dobogó, de sikeresen legyőzték a távot.
Csapattagok:

Balogh Szabina 11.a

Farkas Odett 10.a

Baráth Klaudia 9.a
Koczka Laura 9.a

Csesznyik Fruzsina 9.ny

Az V. korcsoportban a fiúk 9. és 10. évfolyamos tanulói vettek részt 3,5 km-es távon, melyben nem lettek dobogósak, de ügyesek voltak.
Csapattagok:

Farkas Martin 10.a

Varga Gábor 9.c
Katona Róbert 9.c
Tilly György 9.ny
Tóth Dávid 9.ny


Majd a VI. korcsoportban 11. és 12. évfolyamos lányok 2,5 km-es távon ugyan dobogóra nem jutottak, de középmezőnyben végeztek. Tapsot érdemelnek.
Csapattagok:

Albert Georgina 12.a
Béres Kitti 12.a
Bugyi Gabriella 12.ny
Molnár Krisztina 11.ny
Muzsik Eszter 11.ny


Végezetül a VI. korcsoportban 11. és 12. évfolyamos fiúk 4 km-es távon jó eredményt értek el. Csapatban a dobogó 2. fokára kerültek. Ezzel az eredménnyel tovább jutottak az Országos döntőbe, ami tavasszal lesz Gödöllőn. Gratulálunk nekik és sok sikert az országos versenyen! Hajrá Fiúk!

Csapattagok :

Muhari Máté 13.d

Zatkó Milán 12.ny
Béres Gergő 11.b
Csák Máté 11.b

Urbán Krisztián 11.b

 

Köszönjük Molnár József Igazgató Úr segítségét az utazásban!

Képek a galériában találhatók!

Albert Georgina

12.a

Október 23.

Ne mondd azt, hogy hiába”

A címbeli idézet a Varga Miklós által énekelt Aki magyar, velünk tart című dalban hallható, amely iskolánk október 23-a előtt tisztelgő műsorában is elhangzott. Az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének 58. évfordulója alkalmából a hagyománynak megfelelően a Szabadtéri színpadon tartott megemlékezésen a 9. a, a 9. c, a 10. a és a 10. b, valamint a 11. ny osztály tanulói szerepeltek. A Himnusz közös eléneklése után a jelentős részben a fiatalsághoz köthető forradalmi napok felidézése következett. A vágyott szabadság mámoros megélése, majd a véres áldozatokkal járó önfeláldozó küzdelem és a hősi halottak emlékezete is szavalatokban, élőképekben, zenés, verses betétekkel elevenedett meg.Az október 23. és november 4. között hősi halált haltak és ártatlanul elesettek, majd a szabadságharc leverését követő szenvedésekkel teli évek, a kivégzések, börtönbüntetések áldozatai nem voltak hiábavalóak. A rengeteg fájdalom mellett megmaradt a remény, ’56 megerősítette azt a vágyat, hogy soha ne kelljen félelemben élni, hogy Magyarország sorsáról a magyar emberek dönthessenek.

 

Ne mondd, ne mondd, ne mondd azt, hogy hiába,

Hazád magára ismer minden hű fiában,

Élőnek súg titkot a holt:

>El ne hidd, hogy minden hiába volt!<”

 

Az október 22-i iskolai megemlékezést követően tanulóink másnap Jászjákóhalmán is közreműködői voltak a nemzeti ünnep alkalmából szervezett programnak. A községháza dísztermében zajló rendezvényen a jelenlévők elismeréssel fogadták a Terplán diákjainak

előadását.

 

Az iskolai, illetve a jászjákóhalmai műsorban szerepeltek:

Horváth Líviusz, Kanalas Attila, Kökény Zsolt, Tóth Dávid, Turó Tímea Boglárka, Vajda Krisztián, Várnai Erika (9. a), Kovács Gergő, Szabó Roland, Urbán Gergő (9. c), Czakó Réka, Farkas Brigitta, László Anett, Urbán Renáta (10. a), Sas Zoltán (10. b), Muzsik Eszter (11. ny).

 

A felkészítésben részt vállaltak iskolánk magyartanárai: Fózerné Sándor Ildikó, Kocsisné Deli Irén és Szőrös Zoltán.

 

Szőrös Zoltán

Együtt partizott a Terplán közössége

Egy hagyományos rendezvény, a korábban éveken át nagy sikerű alapítványi bál öltött új ruhát október 11-én, amikor egy kötetlen délutánt és estét tölthettek el az Edu épületében szülők, diákok és tanárok. A Terplán Alapítvány szervezésében a Szülői Munkaközösség közreműködésével zajlott a Terplán Party, mely sokszínű programkínálattal ígért gondtalan kikapcsolódást. Molnár József műszaki igazgató úr rövid köszöntője után bemutatta a szülőknek az épületet, a tantermeket, a korszerű technikai eszközöket, valamint a szintén sokak elismerését kiváltó tavat.


A hétköznapokon az oktatást szolgáló környezet ezúttal rendhagyó módon vendégváró helyszínné változott. Diákok, szülők és tanárok vettek részt a díszítésben, az aula ideiglenes átrendezésében, az alkalmi büfé kialakításában és feltöltésében.


Nagy sikert aratott a diákok műsora, melyben szerepelt szólóének, zenekari produkció, duett, néptánc, kórusmű, a komolyabb és könnyedebb számok egyaránt vastapsot váltottak ki. A tanári kar is bemutatta, az ő szemszögükből hogyan is fest egy tanév, előadásuk ugyancsak vidám pillanatokat adott a jelenlévőknek. A felajánlott tombolatárgyak is vonzónak bizonyultak, szép számban fogytak a szerencsecédulák, majd kezdetét vette a zenés-táncos mulatság. Az éjfélig tartó retró bulit pihenésképpen a tombolasorsolás szakította meg, melynek során számtalan értékes és különleges nyeremény talált gazdára. A rendezvény a felhőtlen kikapcsolódás, az iskolával és egymással való ismerkedés mellett azt a célt is szolgálta, hogy a bevételből az alapítvány új eszközöket, sportfelszereléseket szerezhessen be. Így bővítve az intézmény által kínált lehetőségeket, emelve azok színvonalát, illetve segítve a tehetséggondozást.


A Terplán Alapítvány Kuratóriuma köszönetet mond a rendezvény lebonyolításában közreműködő valamennyi segítőnek!

Szőrös Zoltán

Esti konzultációs órarend

Esti konzultációs órarend

42. hét

 

Hétfő

Kedd

Szerda

Csütörtök

Péntek

Kicsi

Nagy

Kicsi

Nagy

Kicsi

Nagy

Kicsi

Nagy

Kicsi

Nagy

töri

földrajz

angol

matek

földrajz

angol

magyar

magyar

angol

matek

töri

földrajz

angol

matek

földrajz

angol

magyar

magyar

angol

matek

töri

földrajz

angol

matek

 

angol

magyar

magyar

matek

töri

töri

 

matek

töri

 

angol

magyar

magyar

matek

töri

töri

 

matek

töri

 

angol

magyar

magyar

matek

töri

Generálási idő: 0.03 másodperc
120,163 egyedi látogató