Nyelvvizsga ONLINE jelentkezés

A BME NYELVVIZSGA KÖZPONT KÉRÉSE, HOGY A NYELVVIZSGÁRA VALÓ JELENTKEZÉS ONLINE TÖRTÉNJEN. ONLINE JELENTKEZNI ITT LEHETSÉGES!

Nyelvtanári Ösztönző Rendszer


Ön a sikerünk kulcsa! Jól tudjuk, hogy a stabil, biztos alapokon fekvő tudáshoz vezető út a kiváló tanárokon keresztül vezet. Legyen Ön is szakmai partnerünk. Regisztráljon az ország első nyelvvizsga- felkészítő tanári adatbázisában, hogy mindenről első kézből informálhassuk! Osztozzunk a sikerekben! BME Nyelvvizsga, ahol a tudás garancia. Fiatalos lendület, tradíció, minőség és szakmai hitelesség egy helyen.

Órarend

Kedves Tanulók!

 

Az új órarend már a honlapon is elérhető!

BME nyelvvizsga írásbeli próbavizsga

Hírek képei: terplan_bme.jpg

Kedves Felvételizők!

Tájékoztatásul közöljük, hogy a központi felvételi írásbeli vizsgák időpontjai:

2018. január 20. 10:00 Magyar nyelv

2018. január 20. 11:00 Matematika

A vizsga helyszíne az iskolánk főépülete (5100 Jászberény, Szabadság tér 1.).

 

Személyazonosságot igazoló okmányt és a használható eszközöket hozzátok magatokkal!

Mindenkinek sikeres vizsgát kívánunk!

Órarend változás

Kedves Diákok!

 

Változás történt az órarendben!

 

Az új órarendet a szokásos helyen, ITT éritek el. Holnap (november 29., csütörtök) már ez alapján készüljetek.

Színjátszóink sikere Esztergomban

Iskolánkban szép hagyományai vannak a színjátszásnak, ám az utóbbi néhány évben nem működött állandó, szervezett csoport vagy szakkör. Szavaló- és prózamondó versenyeken értékes helyezéseket szereztek tanulóink, akik közül többen zenével, énekkel is foglalkoznak. Az idei tanév elején a diákok kezdeményezésére alakult meg a Chaplin Színjátszó Kör, amelynek alapszándéka, hogy a fiatalok a színészet szépségein keresztül önmagukat is megismerjék miközben egy kreatív, lendületes közösség tagjai lehetnek. Hangsúlyozottan nem feladatnak, hanem szórakozásnak tekintik tevékenységüket, melyet Szőrös Zoltán tanár úr segít. Örömmel fogadták az október 11-12-én megrendezett Esztergomi Színjátszó Szüretre szóló meghívást, mely egyben Ferences Diákszínjátszó Találkozó is volt, és a Ferencesek Esztergomban 300 éve programsorozat részeként a Művelődés Házában zajlott. Csoportunk a rendelkezésre álló rövid idő ellenére úgy döntött, első közös produkcióját ezen az eseményen adja elő. Az Angyal, jöjj le! című műsor saját alapötletre épült, és a középiskolás korosztályt érintő problémák megoldásához szükséges hit fontosságára szeretné felhívni a figyelmet. Buronyi Erika 10. a osztályos tanuló vezetésével fokozatosan formálódott a végleges változat, melyben a jeleneteket versek, dalok egészítik ki. A fellépést megelőzően csoportunk már délelőtt Esztergomba érkezett, és a vendéglátó Temesvári Pelbárt Ferences Gimnázium jóvoltából ebéd után a város több nevezetességével is megismerkedhettünk. A bazilika gyönyörű épületét belülről is megcsodálhattuk, lenyűgöző volt a Főszékesegyházi Kincstár gyűjteménye, majd a Panorámateremből a Dunakanyar látképe. Rövid sétát tettünk a Mária Valéria hídon keresztül a szlovák oldalra is, ezt követően pedig az esti előadás helyszínével ismerkedtünk meg, és próbáltuk el újra műsorunkat. Az ünnepélyes megnyitón köszöntőt mondott Esztergom város polgármestere, Romanek Etelka, valamint Lukovits Milán atya, a Temesvári Pelbárt Ferences Gimnázium igazgatója.

Darabunkkal nagy sikert arattunk, a közönség tapsa mellett sok személyes gratulációt is kaptunk. Nagy élményt jelentett a szereplés, a közös felkészülés meghozta eredményét, mindenki pozitív érzésekkel lett gazdagabb. A Chaplin Színjátszó Kör szeretné majd az iskola vagy akár Jászberény közösségének is bemutatni előadását, illetve nagy lelkesedéssel kezdi el következő programjának kialakítását.

 

Az Angyal jöjj le! című műsorban közreműködők: Bozóki Imre, Buronyi Erika, Hornyák Sára, Jakab Lajos, Kövér Kálmán Benjámin, Mikhel László, Pomázi Orsolya, Simon Roland, Szivák Dániel, Zrak Patrícia (valamennyien 10.a), Bogdán Lili, Velkei Tamara (11.a), Kökény Zsolt, Tóth Dávid (12.a), Kökény Viktor (9.a), Sas Zoltán (2/14.R).

Általános képek: 2017_szinjatszo.jpg

Helytálltunk a honvédelmi versenyen

Iskolánk idén is képviseltette magát a Szolnokon megrendezett országos haditorna területi fordulóján. A versenyen a megye számos településének oktatási intézményéből indultak négyfős csapatok, összesen közel száz diák. A Helikopter Bázis területén tájfutás, kézigránátdobás, légfegyveres lövészet és akadálypálya leküzdése is szerepelt a feladatok között. Ezeken kívül elsősegélynyújtás, valamint a Magyar Honvédség tevékenységével foglalkozó és történelmi témájú kérdéseket tartalmazó totó kitöltése is várt a résztvevőkre. Sok olyan iskola is jelen volt, melyben rendészeti képzés is folyik, így rendszeresen gyakorolhatnak, míg a Terplán tanulói háromhetes felkészülés után vágtak neki a küzdelemnek. Ennek ellenére nagyon szépen helytálltak, a 24 csapat között a mezőny első felében, a 11. helyen végeztek.

 

A csapat tagjai: Farkas Attila 12.c, Varga Gábor 12.c, Gecse József Mihály 12.a, Sziráczki Csaba 11.a. Felkészítők: Mosonyiné Sülyi Judit védőnő és Csillik Zoltán tanár úr.

Általános képek: honved.jpg

BME nyelvvizsga időpontok

A BME nyelvvizsga naptárat és a jelentkezési időpontokat IDE kattintva éritek el.

Élménybeszámoló

Tegyünk több tudást a tarisznyánkba!”

2017. május 27-én 10 órakor vette kezdetét a „Tegyünk több tudást a tarisznyánkba!” című útravalós verseny egy hangulatos budapesti iskolában. A verseny témája az egészséges életmód és a pályaválasztás volt. Iskolánkat három tanuló képviselte: Verebes Vivien (12.a), Kökény Natália (12.a) és Banya László (9.a). A versenynek az 1. és 2. fordulójában online kellett megmutatni tudásunkat, ezután került sor a döntőre. A felkészülésnél az egészséges életmód témában segítségünkre volt Mosonyiné Sülyi Judit, iskolánk védőnője.

Mivel egyik csapattársunk beteg lett, ketten mentünk a döntőbe. Kísérőnk Kocsisné Deli Irén tanárnő volt. Az érkezésnél szükséges regisztrálás és a frissítő elfogyasztása után, kezdődött is a megmérettetés. A verseny feladatai nagyon színesek és egyben érdekesek voltak. Két tornateremben külön-külön bonyolították le a 20 általános iskolai és 20 középiskolai csapat versenyét. Mi az utóbbi kategóriában versenyeztünk.

Az iskolanap rajzversenyére készítettünk egy pályaválasztással kapcsolatos gondolattérképet, ami igen színvonalasra sikerült. Ez volt az az otthoni feladat, amivel előre kellett készülni. A versenyen a fotómontázs készítésétől kezdve az activityn át, egy tojás igényes és biztonságos becsomagolásáig és reklámszöveg készítéséig mindenféle feladat szerepelt. A legtöbb feladattípust internet felhasználásával kellett megoldani.

A nap végén a díjátadó során megtudtuk, hogy csapatunknak a 4. helyezést sikerült elérnie, amelyre nagyon büszkék lehetünk, hiszen országosan meghirdetett versenyről beszélünk, amelyben eredetileg 223 háromfős csapat indult. Megyénket csak a mi csapatunk képviselte.

Végeredményben mindannyian jól éreztük magunkat, egy nagyszerű napot töltöttünk el. Magam és csapattársaim nevében köszönöm Kocsisné Deli Irén tanárnőnek a felkészítő munkáját, aki idejét és energiáját nem kímélve segített nekünk és elkísért a versenyre.

Hírek képei: wp_20170526_10_54_58_pro1.jpg

 

Hírek képei: wp_20170527_11_09_34_pro1.jpg

Hírek képei: wp_20170527_11_09_50_pro1.jpg

Hírek képei: wp_20170527_16_45_42_pro1.jpg

Hírek képei: wp_20170527_16_47_00_pro1.jpg

 

Jászberény, 2017. június 1.

Banya László 9.a

3 Tusa Torna, avagy iskolák közötti vetélkedő a Tisza-tónál

Május 5-én dél körül lelkesen indultunk Poroszlóra, hárman a 10.b osztályból: Ambrus Anasztázia, Gyarmati Enikő, és Pomázi Viktória. Az út zökkenőmentes volt és mindannyian lázban égtünk a kíváncsiságtól.

Egy órás út után érkeztünk meg, egy kis útbaigazítással eljutottunk a kempingező helyre.nagyon kedvesek és segítőkészek voltak velünk az emberek és a szervezők. Felépítettük a sátrat és utána indultunk is a Tisza-tavi Ökocentrumba. Itt kaptunk egy három oldalas feladványt, amit ki kellett töltenünk az Ökocentrumban lévő források alapján. Ezek után másfél órás szabad elfoglaltság volt. Felfedeztük a játszóteret és a többi csapattal ismerkedtünk. Újabb program következett, ellátogattunk egy sajtműhelybe, ahol finomabbnál finomabb sajtokat ízlelhettünk meg. Az időjárás miatt sajnos nem maradhattunk sokáig, mire visszaértünk már várt minket a meleg és nagyon finom vacsora, ami nem más volt, mint paprikás krumpli. Vacsi után szabad elfoglaltság következett, valamint felvázolták a szabályokat is. Társasjátékoztunk és beszélgettünk a tábortűznél. Másnap reggel reggeli után egy kis testmozgás várt minket: 4 km futás és 8 km biciklizés. A kilátás nagyon szép volt. A fáradalmak „kipihenéseként” újabb feladványt kellett megoldanunk. Ezek után megleptek minket egy élethű dinoszaurusz jelmezzel, amivel kreatív fényképeket kellett készíteni. A verseny zárása egy röplabda verseny volt. Még ha nem is tudtunk jól röpizni, mókázásra kiváló volt. Egy órán belül meg is lett az eredmény, ami nagyon szoros lett. Nagyon izgultunk, hogy milyen helyezést értünk el, s mikor megtudtuk, hogy másodikok lettünk, örömünkben egy percre megállt a szívünk.

Ez a kis verseny egy igazi csapatépítő program volt. Nagyon sok információval és emlékkel gazdagodtunk. Reméljük, jövőre is megrendezik és ismét képviselhetjük iskolánkat.

 

Gyarmati Enikő

10.b

Hírek képei: tisza_-t_fnykp_1_lnyok.jpg

 

Hírek képei: tisza-t_fnykp_2_oklevl.jpg

 

Tanulmányi verseny

Az Országos Pénzügyi Ágazati Szakmai Tanulmányi Versenyen iskolánk két 14. évfolyamos hallgatója Molnár Evelin és Forgács Péter bejutott a Debrecenben megrendezésre került országos döntőbe. A négy napos versenyen az ország 49 középiskolájából, több mint 400 benevezett tanulóból hetven tanuló vehetett részt. Diákjaink sikeres helytállásának köszönhetően három vizsgatárgyból felmentést szereztek a záróvizsgák alól és a legjobb 30 között végeztek. Az ünnepélyes díjátadóra a Nemzetgazdasági Minisztériumban került sor, ahol Forgács Péter az esettanulmány bemutatásában nyújtott kimagasló munkájáért különdíjban részesült.

 

Hírek képei: molnar_evelin_forgacs_peter.jpg

Második hely a Jászság vetélkedőn

A Város napja alkalmából április 3-án  a délelőtti órákban – a hagyományokhoz híven – megrendezték a „Daban Horz!” (jász nyelven Jó napot!) történelmi versenyt. Témája a város múltja és szépsége volt. Iskolánkat Hornyák Sára, Varga Zsófia, Zrak Patrícia és jómagam, valamennyien a 9.a osztályból, képviseltük. A vetélkedő délelőtt 10 órakor kezdődött. Elsőként bemutathattuk, mit ajánlanánk megtekintésre egy olyan vendégnek, aki most jár először a Jászság szívében. Aztán jöttek az izgalmasabbnál izgalmasabb feladatok, mint például a helyfelismerés, keresztrejtvény, vaktérkép, számolj megmérettetés. Az utolsó fordulóban kiselőadást kellett tartani, melyben ecsetelni kellett egy-egy jászberényi program szépségét, úgy, hogy az itt járó látogató kedvet kapjon visszatérni szeretett városunkba.

Nagyon gyorsan elrepült a verseny feladatmegoldó része és már csak az eredményhirdetéstől tarthattunk, de nagy megkönnyebbüléssel hagytuk el a termet, mivel 2. helyet sikerült elérnünk iskolánknak. A verseny nagyon jó hatással volt rám is, hiszen ma már jobban észreveszem a város szépségeit, azokat a szobrokat, amik mellett eddig nap mint nap elmentem, helyeket, ahol még nem jártam, de most már kedvelt helyek lettek számomra.

 

Buronyi Erika 9.a

 

Hírek képei: jszsg_vetlked.jpg

Generálási idő: 0.02 másodperc
405,479 egyedi látogató