Nyelvvizsga ONLINE jelentkezés

A BME NYELVVIZSGA KÖZPONT KÉRÉSE, HOGY A NYELVVIZSGÁRA VALÓ JELENTKEZÉS ONLINE TÖRTÉNJEN. ONLINE JELENTKEZNI ITT LEHETSÉGES!

Nyelvtanári Ösztönző Rendszer


Ön a sikerünk kulcsa! Jól tudjuk, hogy a stabil, biztos alapokon fekvő tudáshoz vezető út a kiváló tanárokon keresztül vezet. Legyen Ön is szakmai partnerünk. Regisztráljon az ország első nyelvvizsga- felkészítő tanári adatbázisában, hogy mindenről első kézből informálhassuk! Osztozzunk a sikerekben! BME Nyelvvizsga, ahol a tudás garancia. Fiatalos lendület, tradíció, minőség és szakmai hitelesség egy helyen.

Négy város ifjúsági találkozója

A címben említett találkozón iskolánkat mi képviseltük Békéscsabán október 11-12-én. A kétnapos programot a KÖZ-pont Ifjúsági Egyesület szervezte és finanszírozta. Nyíregyháza, Debrecen, Békéscsaba és Jászberény városok diákjai – mintegy húszan – saját városunk ifjúsági életét mutattuk be, gyűjtöttünk tapasztalatokat, ötleteket. Bekapcsolódtunk a városi Garabonciás Napok „Happening” programjába. Műhelymunka keretében az ideális közösségi térről, ideális helyi érdekképviseletről, ifjúságpolitikáról beszélgettünk. Részvételünket az tette lehetővé, hogy iskolánkat mi képviseljük a jászberényi Diákönkormányzatban, így városunk ifjúsági életére, jövőbeli programjaira, sikereire és esetleges kudarcaira rálátásunk van.

Nagyon jól éreztük magunkat ebben a két napban, köszönjük a szervezők munkáját!

 

Bozóki Imre 9.a és Demeter Ferenc 10.c osztályos tanulók!

Szent Ferenc-ünnep a Terplánban

A Jászság vendége volt október 9-én és 10-én Böjte Csaba ferences szerzetes, aki vasárnap délelőtt a Barátok templomában, délután Jászladányban is szentmise keretében szólt a hívekhez. Másnap a Terplán Zénó Ferences Gimnázium, Szakgimnázium és Szakközépiskola lelki napján a diákok és pedagógusok körében beszélt célokról, kitartásról, s az ezekhez kapcsolódó hitről. Az atya megható és humoros pillanatokat is felidézett életútjából, közvetlensége a fiatalok körében is „nyerő” lett.

 

Az oktatási intézmény fenntartója, a Magyarok Nagyasszonya Ferences Rendtartomány, s az iskola vezetősége is úgy érezte, keresve se lehetne megfelelőbb vendéget hívni az ünnepi programra, mint a ferences szellemiséget az árvákról való gondoskodással is méltón képviselő Böjte Csaba. Az erdélyi Déván először 1992-ben az üresen álló ferences kolostorba fogadott be utcagyerekeket, az azóta eltelt csaknem 25 év alatt pedig több ezer nehéz sorsú fiatalt karolt fel, lehetőséget adva számukra egy emberi életre. A Barátok templomában több száz diákhoz szólva azt hangsúlyozta, Erdélyben is tapasztalja, a fiatalok nagy része soknak és nehéznek találja a rá váró feladatokat, a hit azonban többszörösen segíthet az előrelépésükben. Hit önmagukban, hogy képesek elérni álmaikat, s kell, hogy higgyenek bennük az őket körülvevők, szülők, gondviselők, pedagógusok.

– A küzdés, a kitartás ott kell, hogy legyen egész életünkben, tanulásban, munkában, de még a szerelemben is – fűzte hozzá. Utóbbit egy érzékletes példával illusztrálta, amikor egy eljegyzési gyűrűjét visszakapó vőlegényt biztatott arra, ne adja fel könnyen, s az „eredmény”, hogy a végül ismét egymásra találó párnak már a hatodik gyermekét keresztelte meg a közelmúltban.

A szentmisét és Böjte Csaba gondolatait még emelkedettebbé tették a Csíkszeredából érkezett Role zenekar által előadott dalok, melyek modern hangzásukkal szintén nyitott fülekre és szívekre találtak.

A vendégek az iskola lelki napjának további részében is aktívan részt vettek, a Terplán korszerű Monostori úti épületének megtekintése mellett a diákok rövid műsorát is figyelemmel kísérték.

A hitről, a szeretetről szóló dalok és versek elhangzását követően Böjte atya a felsőbb évfolyamos diákok számára szolgált olyan megszívlelendő tanácsokkal, melyeket a felnőtt fiatal korhoz közelítve érdemes szem előtt tartaniuk, és szólt a pedagógusokhoz is, kiemelve a munkára, a szakértelemre, az elhivatottságra nevelést.

– Isten minden gyermeket azért ad, hogy a földi életben kibontakozhasson abban, amiben boldog lehet és kiteljesedhet. Ebben a kibontakoztatásban van nagy szerepe minden pedagógusnak, hiszen jó esetben számukra is öröm, hogy olyan munkát végezhetnek, amit szeretnek. És mi lehetne nagyobb öröm annál, mint amit én is megtapasztaltam, amikor egy kilátástalan helyzetből fölemelt gyerek a mi árvaházunkban lesz nevelő, egy másik pedig szentleckét olvas fel a misén – foglalta össze Böjte Csaba két példával azt, amire az életét tette föl. A tartalmas délelőtt folyományaként diákokat és tanáraikat invitált erdélyi látogatásra az atya, az iskola hagyományos karácsonyi ajándékgyűjtő akciójának adományait pedig ezúttal az erdélyi árvákhoz juttatják majd el.

Órarend !

A 2016.10.04.-től érvényes órarend elérhető az Órarend/Ellenőrző menüpontban.

Egy előadás, amitől többek lettünk

Szeptember 22-én Nick Vujicic második alkalommal látogatott el Magyarországra. Ő motivációs tréner, aki karok és lábak nélkül született. Előadásainak témái a fogyatékosság, a remény és a keresztény hit. A budapesti Tüskecsarnok falai között megrendezett előadására iskolánk diákjainak is lehetősége nyílt elutazni. Mi, terplánosak 50 fővel vettünk részt az eseményen. Ez alkalommal témája az iskolai bántalmazás volt, melynek keretén belül személyes tapasztalatait és történeteit osztotta meg velünk. Szerintem mindannyiunk nevében mondhatom, hogy szavai igen tanulságosak, elgondolkodtatóak, illetve motiválóak voltak. Remélem lesz még rá alkalom, hogy iskolánkból többen is találkozzanak vele.

 

Baráth Klaudia 11.A

 

Nick Vujicic

 

Nick Vujicic                             Nick Vujicic

Terplán Party

Terplán Party

Titkárság nyitvatartás!

Titkárság nyitvatartási ideje:
HÉTFŐ: 9:00-11:00
KEDD: 15:00-16:45
SZERDA: 10:00-12:00 és 13:00-16:45
CSÜTÖRTÖK: NINCS
PÉNTEK: 8:00-10:00

Órarend!

A 2016 szeptember 26-tól érvényes órarend elérhető az ÓRAREND menüpontban!!

Esti képzés információk !!!

A esti érettségi képzés 2016/17. tanévének kezdete: 2016. szeptember 12. hétfő

 

Az órarend az alábbiak szerint alakul:

 

Hétfő: 15.40: angol nyelv, 17.10: földrajz, 18.30: irodalom

Szerda: 15.40: magyar kommunikáció, 16.20: történelem, 17.50: matematika

Órarend

A 2016.szeptember.7.(SZERDA)-i órarend elérhető az Órarend/Ellenőrző menüpontban .

Órarend

A 2016.szeptember.6.(KEDD)-i órarend elérhető az Órarend/Ellenőrző menüpontban .

Órarend

Figyelem!

 

2016. szeptember 5- én (HÉTFŐ) mindenki a főépülethez (Szabadság tér 1) jöjjön és a portánál ki lesz írva a hétfői tanórák rendje.

 

Az első órára az osztályoknak az alábbi termekbe kell jönni:

 

 

Osztály Terem
9/NY 111
9. A Borics - Simon Orsolya Tanárnő
9. B EDU 106 terem
10. A 108
10. B EDU 02 terem
10. C EDU 02(logisztika) és 03 terem
11. A 203
11. B 102
11. C EDU 102 terem (autószerelő), tanműhely
3/11. D  szt1
12. A EDU 101 terem
12. B 101 terem (info)
13. NY  105
2/14. P 112
2/14. L 201

 

 

Generálási idő: 0.03 másodperc
281,149 egyedi látogató