Nyelvvizsga ONLINE jelentkezés

A BME NYELVVIZSGA KÖZPONT KÉRÉSE, HOGY A NYELVVIZSGÁRA VALÓ JELENTKEZÉS ONLINE TÖRTÉNJEN. ONLINE JELENTKEZNI ITT LEHETSÉGES!

Nyelvtanári Ösztönző Rendszer


Ön a sikerünk kulcsa! Jól tudjuk, hogy a stabil, biztos alapokon fekvő tudáshoz vezető út a kiváló tanárokon keresztül vezet. Legyen Ön is szakmai partnerünk. Regisztráljon az ország első nyelvvizsga- felkészítő tanári adatbázisában, hogy mindenről első kézből informálhassuk! Osztozzunk a sikerekben! BME Nyelvvizsga, ahol a tudás garancia. Fiatalos lendület, tradíció, minőség és szakmai hitelesség egy helyen.

Föld napja 2017

Föld napja 2017

 

Szerte a világon 1970 óta tekintik küldetésüknek a környezetvédő szervezetek, iskolák, civil szervezetek, hogy az év egy napján, április 22-én felhívják mindannyiunk figyelmét a bolygónkat fenyegető környezeti veszélyekre, mint a globális felmelegedés, a talaj-, víz-, és levegőszennyezés.

Éreznünk kell a feladat jelentőségét, melyet a Teremtés könyvében is olvashatunk: „Az

Úristen vette az embert és Éden kertjébe helyezte, hogy művelje és őrizze.” Ki kell alakítanunk diákjainkban ezt a felelősségteljes gondolkodást: ne csak használjuk, hanem óvjuk is környezetünket. Ez adta az ötletet, hogy hagyományteremtő céllal jászberényi és Jászberény környékén lévő iskolákat hívjunk meg a Terplánba, egy közös délelőttre, amit igyekeztünk változatos programokkal megtölteni.

Április 21-én öt intézmény diákjai találkoztak iskolánk Monostori úti épületében. A háromfős csapatok Jászberényből, Jászjákóhalmáról, Nagykátáról és Pusztamonostorról érkeztek. A játékos feladatok között szerepelt többek között Activity, Föld napja logó tervezése, természeti katasztrófák felismerése, 13+1 totó kitöltése. A csapattagok igen sokoldalú tudásukról, ötletes és kreatív kézügyességükről adtak számot. A közös tízórait a várva várt eredményhirdetés követte. Első helyezést ért el a pusztamonostori JÁI Hábor Gabriella Általános Iskolai és Alapfokú Művészeti Iskolai Tagintézményének „Delfinek” csapata. A következő három helyezés sorrendjét egy újabb feladat megoldása alakította ki, ugyanis három csapat holtversenyben végzett. Így a második helyezettnek járó oklevelet és ajándékot végül a „Pacik” csapata vehette át a JÁI Bercsényi Miklós Általános Iskolai Tagintézményéből. Harmadikok lettek a Jászberényi Nagyboldogasszony Katolikus

Óvoda, Kéttannyelvű Általános Iskola, Középiskola és Kollégium diákjai. Tőlük mindössze fél ponttal maradtak le a jászjákóhalmi JÁI IV. Béla Általános Iskola tanulói. Az okleveleket, emléklapokat és az értékes nyereményeket igazgatónőnk, Molnárné Somogyi Margit adta át. Egy rövid pihenés után minden csapat egy-egy képviselője virágot ültetett az EDU sziklakertjébe. A programot a Sasközpont meglátogatása zárta.

Köszönjük az iskolák aktív részvételét és a pedagógusok felkészítő munkáját!

Zsidó Zoltánné

Diákszemmel:

 

2017. április 21-én került sor a Föld napja alkalmából rendezett környezetvédelmi versenyre, a Terplán Zénó Ferences Középiskola szervezésében. Reggel a Szabadság téri központi épület előtt gyülekeztünk, majd busszal vittek minket a verseny színhelyére, az intézmény oktatási bázisára. A versenyben 13 csapat vett részt. Először csapatnevet kellett választani, a miénk „Delfinek” lett. Sokféle érdekes feladatot kaptunk, ezek közül nekünk a legjobban az activity, a totó és a természeti katasztrófák felismerése tetszett. Amíg a végső sorrend ismertetésére vártunk, megvendégeltek mindenkit. Az eredményhirdetés izgalmas volt, mert 3 csapat döntetlenül állt, és nekik plusz feladatot kellett megoldaniuk. Mindannyian azt gondoltuk, hogy ez a 3 csapat lesz a nyertes. Annyiban igazunk is lett, hogy a 2. és 3. helyezett közülük került ki, de meglepetésünkre a mi csapatunk lett a győztes. Kaptunk oklevelet, emléklapot, pendrive-ot. Aztán kimentünk az épület melletti kertbe, és növényeket ültettünk. Megérkezett a busz, amivel elmentünk a Sasközpontba. Ott sok érdekességet tudhattunk meg egyes madárfajokról. Végül elvittek minket az iskolához, ahonnan minden csapat hazatért.

Köszönjük a meghívást, jövőre is szeretnénk részt venni a versenyen.

 

Bajtai Bíborka, Nagy Flóra, Sós Bálint

JÁI Hábor Gabriella Ált. Isk. és AMI Tagintézménye, Pusztamonostor 

 Hírek képei: fld_napja_2.jpg

Megszólalnak az évek

Kétszázötven éves fennállásának jubileumát különféle versenyekkel, vetélkedőkkel ünnepli a Lehel Vezér Gimnázium.
Ezek egyike volt a március 15-e alkalmából rendezett forradalmi témájú szavalóverseny. A Terplán diákjai közül Buronyi Erika (9.a osztály) és jómagam, Banya László (szintén 9.a osztály) vettünk részt. Mindketten Wass Albert verseivel készültünk a versenyre.
A várt eseményre a gimnázium könyvtárában került sor, ahol a frappáns megnyitó után

korosztályonként adták elő a diákok a műveket. A két általános iskolai kategória (5-6. és 7-8. osztályosok) mellett a 9-12. évfolyamosok mérték össze tudásukat.
A korosztályunk mezőnye igencsak felkészült, és jobbnál jobb szavalatokat hallhattunk.
Végeredményben korosztályom 3. helyezését sikerült elérnem.
Személy szerint, jól éreztem magam a versenyen, mert jó volt a hangulat, a kulturális élményen túl kellemes, ugyanakkor izgalmas percek sorát élhettük át! Nem utolsó sorban köszönjük Szőrös Zoltán tanár úr felkészítő munkáját, valamint, Fózerné Sándor Ildikó tanárnőnek, hogy személyesen kísért el bennünket a versenyre.

 

Banya László 9.a

 

 

Hírek képei: versmondk.jpg

Ez itt a mi hazánk...

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kitörésének évfordulója alkalmából rendezett iskolai ünnepségünk március 14-én volt a Déryné Rendezvényház dísztermében. A 9.ny osztály tanulói dalokkal, prózákkal, versekkel idézték a hősök emlékét és gondolkodtattak máig érvényes értékekről, szabadságról, hazáról…

 

Nyitányként Kökény Viktort bátyja, Kökény Zsolt, a 11. a diákja kísérte zongorán A szabadság vándorai című dal elhangzásakor. A rövid zenei részletek bejátszása mellett a későbbiekben is szerepet kapott az élő megszólalás, és a korhű viseletek, valamint a festett háttér is erősítették az előadást. Rendhagyó módon a világosi fegyverletétel, a szabadságharc elvesztése jelentette a kezdetet, keretbe foglalva a visszatekintést. Az európai forradalmak sorához csatlakozott a pesti, Petőfi halhatatlan lelke a nép nevében zengett harci dalt, a nemzet pedig felsorakozott mögé. A föltámadott tenger szabadságvágyának ünnepe volt március 15., mely április 11-én kiteljesedni látszott, a császár jóváhagyta a magyar követeléseket. Ám ez csak időnyerés volt, ádáz küzdelem kezdődött, melyben a harangokból ágyúk, a honvédekből pedig hősök lettek. A dicső tavaszi hadjárat sikerei életben tartották a reményt, de az osztrákok szövetségesekre találtak, s a túlerővel szemben már nem volt esély. Európa újra csendes lett…

A forradalom napja azonban még 169 év után is ünnep számunkra, hiszen – ahogy a befejező dal is üzente – múlt, jelen, s jövő szól hozzánk, ez itt a mi hazánk.

 

A műsorban közreműködtek: Bathó Gergő, Horváth Patrícia, Ikládi Roland, Kökény Viktor, Kökény Zsolt, Kuli Szilvia, Mága Andrea, Molnár Boglárka, Molnár Kristóf, Molnár Zoltán, Mondok Krisztián, Pintér Dalma, Porzó Kinga, Szaszkó Botond, Torba Dániel.

A dekorációt Ács Fanni és Bathó Gergő készítette, a technikát Seres Richárd kezelte. 

 

Hírek képei: marc15_unnepseg_2017.jpg

 

 

Hírek képei: marc15_unnepseg_2017_2.jpg

Országos döntőben a terplános diák

Kovács Klaudia, a Terplán Zénó Ferences Gimnázium és Szakgimnázium végzős diákja egy igen nehéz és érdekes féléven van túl. Az érettségi vizsgára való készülés, az egyetemi nyíltnapok látogatása és a szalagavató mellett benevezett a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészettudományi Kara által szervezett Bölcs-Ész versenyre történelemből. A csaknem 200 pályázóból két forduló alatt igen elmés, széleskörű műveltséget igénylő feladatokkal választották ki azt a tíz főt, akiknek ezután előre megadott témákból választva bő egy hónap alatt kellett egy referátumot elkészíteniük. Mindezt a február 3-án az egyetem főépületében rendezett döntőn a többi versenyző és a szakmai zsűri előtt mutatták be az indulók. A témák között szerepelt az 1956-os forradalom és szabadságharc, Szigetvár török ostromai, Ferenc József halálának 100. évfordulója és a szintén évfordulós mohácsi csata. Klaudia ez utóbbit választotta, azon belül is a történelem tankönyvekben leírtakat vonta párhuzamba a Szulejmán című filmsorozatban látható csata ábrázolásával. Előadásában érdekes összefüggésekre és különbségekre mutatott rá a török és a magyar történelmi ismeretek között. A bemutatóra a versenyzőknek 15 perc állt a rendelkezésükre, illusztrációként használhattak Power Point, illetve Prezi vetítést. Klaudia ötletesen egy általa megvágott filmrészlettel is színesítette az előadást. A pályamunkák bemutatása után következett a díjkiosztó. Az angol-, magyar nyelv, matematika, művészettörténet és filozófia legjobbjai után szólították a történelem verseny döntőseit is. Klaudia rangos mezőnyben ért el 7. helyezést, rajta kívül neves gimnáziumok diákjai, például Pannonhalmáról, Budapestről, Kecskemétről, Szolnokról, Debrecenből mérették meg tudásukat. Jászberényből – képviselve városunkat – Klaudia volt az egyedüli résztvevő. Ezúton is gratulálok az elért eredményhez, jó felkészülést és kitartást kívánok az elkövetkező érettségihez és felvételihez!

 

Csillik Zoltán, felkészítő tanár

 

Rangos mezőnyben győztek a Terplán diákjai

A közelmúltban elhunyt kiváló költőnk, Csoóri Sándor emlékére rendezett irodalmi és műveltségi vetélkedőt az Eszterházy Károly Egyetem Jászberényi Campusa, a korábbi Tanítóképző Főiskola. Csoóri Sándor mellett további költőkkel és műveikkel kapcsolatos feladatok is voltak, így Kányádi Sándor, Lackfi János, Nemes Nagy Ágnes, Varró Dániel, Weöres Sándor és Zelk Zoltán életműve kapcsán is megmutathattuk ismereteinket. A díszteremben tizenegy csapat mérte össze tudását, az erős mezőnyben megszerzett I. helyezés nagy öröm volt számunkra. Négyfős csapattal neveztünk, melynek tagjai Bogdán Bianka, Kotány Vivien, Molnár Krisztina (valamennyien 13.ny) és Sas Zoltán (12.b) voltak. Felkészítő tanárunk, Szőrös Zoltán elkísért minket a versenyre és mindvégig szurkolt nekünk. Minden csapatnak egy-egy kortárs költő versének címe lett a neve, amelyet kisorsoltak, mi a Dióbél bácsi csapatként szerepeltünk. Tíz különböző feladatot kellett megoldanunk. Az elején úgy gondoltuk, hogy lehetetlen lesz dobogós helyre kerülni, főleg, hogy négy főiskolás csapatot is indítottak a versenyen. Az első öt fordulót maximális ponttal teljesítettük, így felbátorodtunk, és úgy éreztük, ebből még szép eredmény is lehet. Az utolsó feladat versmondás volt, Sas Zoltán szavalata maximális pontot és hatalmas tapsot kapott. A zsűri minden tagja külön gratulált neki. Mikor kihirdették, hogy a mi csapatunk lett az első, nagyon boldogok voltunk és büszkén vettük át díjunkat. A sok készülésnek meglett a gyümölcse.

 

Hírek képei: dijkioszto.jpg

Egy különleges karácsonyi műsor

Hagyományos és egyben különleges fellépésre kaptunk meghívást, hogy a Fogyatékkal Élők Klubjában adjunk ünnepi műsort. Náluk olyan fiatalabb és idősebb embertársaink fejlődését segítik, akiknek a mindennapi tevékenység elvégzése nehézkes. Így karácsony alkalmából Kökény Zsolt és öccse, Kökény Viktor remek dalokkal varázsoltak meghitt hangulatot számukra, amire egy kislány táncra is perdült. Bozóki Imre, Sas Zoltán és én verset szavaltunk. Talán mindannyiunk nevében mondhatom, hogy kicsit féltünk, milyen lesz nekik előadást tartani, hogy fog nekik tetszeni, milyen reakciókat kapunk, de így visszatekintve feleslegesen izgultunk, mert minden remekül alakult. A műsor után falatozhattunk, és jutalmul kaptunk Mikulás csokit és tollat, bár nem számítottunk rá és nem is vártuk el. Jobban magunkba tekinthettünk e szereplés után, hogy mennyire szerencsések vagyunk. Jobban értékeljük azokat az embereket, akik segítik mások életét. Megköszönték szereplésünket, de igazából mi tartozunk köszönettel ezért a remek lehetőségért és élményért, amit tőlük kaptunk. Köszönjük!

Buronyi Erika 9.a

 

Hírek képei: csoportkep.jpg

Jászság szeretlek verseny

2016. 10. 30-án megrendezésre került az első Jászság szeretlek verseny, ahol Tomcsányi Dorinával képviseltük iskolánkat. Nagy meglepetésként ért minket a csapatbeosztás, hisz nem ilyenre számítottunk, bár nem bántuk meg, hogy így alakult. A fehér csapat kapitányaként én válaszolhattam azt a kérdést, hogy miért szeretjük a Jászságot. Válaszomban az volt, hogy azért szeretjük a Jászságot, mert színes programokkal és hagyományőrző eseménnyel ékesítik a mindennapjainkat. A bemutatkozások után elindult a megméretetés.

Nagyon átfogó verseny volt, énekeltünk verset, olyan tereket és épületeket ismerhettünk meg, miről eddig még nem is hallottunk. Valamint olyan kifejezéseket tanulhattunk meg, mint pl. redemptio. Legjobban a vaktérkép tetszett, mikor ki kellett találni, hogy az adott állítás melyik településre igaz, és azt be kellett mutatni térképen. A szóbeszéd és az activity utánig a fehér csapat vezetett, aztán jött a ,,ki nevet a végén?” című versenyszám. Az egyik csapat kapott egy kérdést és fél perc állt rendelkezésükre, hogy válaszoljanak rá, a másik csapat eldöntötte, hogy többre vagy kevesebbre gondoltak. Az a csapat amelyik közelebb került a helyes válaszhoz az dobhatott egy kockával számot a csapatának, az utolsó körben a kék csapat kapott lehetőséget a dobásra, és a kiválasztott lányka hatos dobásával alul maradtunk. Mégis boldogan távoztunk, hisz gazdagodtunk egy 3D -s puzzllel és egy csodálatos emlékkel.

Véleményem szerint, ez egy remek megmérettetés volt, hisz jobban megismertük a környékünket és találkozhattunk más iskolákból diákokkal. A nap végére ez egy remek időtöltésnek bizonyult.

Csókolom, Kati néni...

„Csak benéztem, van-e valami újság, meg különben is szeretek itt, köztetek lenni…”

 

Ahogy tetszik mondani, nem egyszerű esetek a mai gyerekek sem, most éppen kivel volt gond? Hát, ha úgy tetszik jónak látni, nem szólunk az osztályfőnökének.

 

„Tudjátok, velem elbeszélgetnek, megnyílnak, el se tudjátok képzelni, milyen nehéz sorsúak vannak közöttük… Elmondják, mi nyomja a szívüket, meghallgatom őket, olyanok, mintha a sajátjaim lennének…”

 

„Rohanok kottát nyomtatni, készülünk az énekkarral, jövő hónap közepe, rangos mezőny lesz, haladni kell a próbákkal… Mindenképpen énekelünk a Terplán Partyn is valami vidámat, aztán mindjárt itt a karácsony, ha csak néhány gyerekkel is, keresünk egy-két gyönyörű ünnepi dalt…”

 

„Ők az én aranygyerekeim, bármi van, számíthatok rájuk…”

 

„Azt még biztos nem meséltem, mikor egy éjszaka kellett megtanulni Tatjana levelét az Anyeginből, oroszul, sikerült ötösre felelni, úgy volt, hogy…”

 

„Be kéne írni az óráimat az e-naplóba, elvégeztem azt a tanfolyamot, de nagyon megköszönném… Mit hozhatok nektek, hogy ilyen aranyosak vagytok?!”

 

„Na, megyek, nem tartalak fel benneteket, örülök, hogy beszéltünk…”

 

Köszönjük, hogy itt volt!

 

Iskolánk kollektívája megrendülten búcsúzik

Bedőné Bakki Katalin tanárnőtől,

mindannyiunk Kati nénijétől.

 

 

 

 

Hírek képei: katinni.jpg

Budapesten jártunk...

2016. november 18.-a egy emlékezetes nap marad számomra, illetve véleményem szerint az összes diáktársam és tanárainkéra is, akikkel részt vehettünk ezen a nagyszerű napon.

Ugyanis Vasné Zaják Judit a Jászsági Általános Iskola Bercsényi Miklós Általános Iskolai Tagintézményéből megszervezte a Diákönkormányzattal kapcsolatos diákoknak szóló egész napos programot. Reggel 7 órakor indultunk a Lehel Vezér Gimnázium elől, és 9 órára ott is voltunk a

Parlament előtt. Egy 45 perces körbevezetés várt ránk. A séta előtt kaptunk fülhallgatót is, hogy folyamatos kapcsolatban maradjunk az idegenvezető hölggyel, aki elmondott minden fontos információt az épületről felépítéséről, a Szent Koronáról és az ereklyékről, a Felsőházi Ülésteremről és az előtte levő társalgóról. Az említett helyszínek mind le voltak terítve vörös szőnyeggel, illetve mindegyikben találhattunk aranyozott tárgyat. Mindenki csodálta az Országház belső szépségeit, hiszen valóban gyönyörű volt. Sajnos ez a háromnegyed óra elég kevés volt, így gyorsan el is telt. A Díszlépcsőházon keresztül távoztunk a Parlamenti kiállításhoz, amely bármikor megtekinthető. Ebben a helyiségben található az kicsinyített változata, amely hű hasonmása az igazi épületnek.

A kiállításon találhatóak még Magyarországgal kapcsolatos termékek, amelyeket meg lehet vásárolni.

Jött a következő napirendi pontunk, a 2 órás szabad foglalkozás. Az első helyszínünktől mentünk a Vörösmarty térre, ahol az adventi vásár kezdetét láthattuk kibontakozni. Átsétáltunk a Váci utcába, ahol nagyon sokféle dolgot láthattunk, például forralt bort, kürtős kalácsot, marcipánt, illetve minden ízű pálinkát lehet vásárolni. A téren szólt a zene, ami megadta a karácsonyi vásár kellő hangulatát, amelyek keveredtek az illatokkal, így lehetett érezni igazán az ünnep közeledtét.

Körbejártuk az egész teret, megkóstoltunk 1-2 finomságot, közben beszélgettünk egymással, így ez a dupla óra is eltelt. Majd következett a harmadik, egyben az utolsó állomás, a Nemzeti Színház látogatása.

A Vörösmarty téren szálltunk fel, és ahhoz képest sokat utaztunk, mert a színház a város szélén helyezkedik el, de végül odaértünk. Már kíváncsi voltam rá én is, hiszen előtte még soha sem jártam itt. Ahogy beléptünk az épületbe, azonnal odajött hozzánk egy kedves fiatal hölgy, hogy várjunk egy kicsit, mert az előző csoportot még nem vezették körbe. Körülbelül 10 percet várakoztunk, és már le is tehettük a kabátunkat, majd egy színházi körbevezetés vette kezdetét. Először felmentünk az első emeletre, ahol a kilátás lenyűgöző volt, hiszen rá lehetett látni a Citadellára, a Dunára, az Erzsébet-hídra, a budai hegyekre, illetve a teátrum udvarára is, ahol legendás színészek szobrait, például Latinovits Zoltán, Gobbi Hilda láthatják a színházba érkezők. Elmesélték a színház történelmét is, amely egészen az 1800-as évekig nyúlik vissza. A mesélés után átmentünk az épület másik pontjába, ahonnan rá lehetett látni a külső színpadra, amit nem igazán használnak, csak tavasszal nyílt napokon, mert a mellette közlekedő HÉV zavaróan hat az előadásokra. Végül utoljára bementünk a Kaszás Attila terembe, amely jóval kisebb mint a nagyszínpad, mert itt általában a próbák szoktak zajlani.

Végül következett az előadás előtti ráhangoló beszéd, amelyet a Tóth Ilonka című darab szerzője, Szilágyi Andor tartott. Elmesélte, hogy Tóth Ilonát 1957-ben meghurcolták gyilkosság vádjával, miken ment keresztül a fiatal doktornő, aki éppen végzős volt az Orvosi Egyetemen, kitűnő bizonyítvánnyal. Aztán 3 órakor elkezdődött az előadás. A főszereplő, Waskovics Andrea elképesztően jól játszotta a szerepét, igazi beleéléssel. A színdarab végén az idősebb szereplők, mint például Bodrogi Gyula, Voith Ági, Mécs Károly, Bánsági Ildikó elmesélték az 1956-os forradalommal kapcsolatos emléküket. Nehéz darab volt, de a végén mindenki megértette a lényegét.

6 órakor véget ért a színdarab, felvettük a kabátunkat, és indultunk haza Jászberénybe. Nagyon örültem, hogy volt lehetőségem ellátogatni Budapestre, ráadásul ilyen csodálatos helyekre.

 

Zrak Patrícia 9.a

 

 

Hírek képei: budapest_diakok.jpg

Diáktalálkozó Szatmárnémetiben

 

November 15-17. között Szatmárnémetiben mi képviseltük iskolánkat a Nyíregyházi Mustárház Ifjúsági Információs Iroda által szervezett diáktalálkozón.

Az első nap a szatmárnémeti származású Szénási Szabolcs vezetésével jártuk a várost, aki az Országos Magyar Diákszövetség elnöke. Megmutatta a város „legcsúnyább” épülete címet elnyert épületet, ahol a polgármesteri hivatal működik. Továbbhaladva a város egyetlen zsinagógája mellett haladtunk el, ami egy igazán szép épület.

A városnézést követően visszamentünk a Cardinal hotelbe és bemutatkoztunk egymásnak, ami igazán szórakoztató volt. Mindenki kedves és barátságos volt. A vacsorát követően elmentünk egy remek kis kávézóba, ahol jót beszélgettünk. Az egyik fiú, Dávid remek kártyatrükkel szórakoztatott bennünket. A második nap reggeli után előadásokat hallgattunk, többek között a Városok Hálózatáról. 13-35 év közöttiek tevékenykedhetnek ebben a munkakörben. A résztvevő városok: Szatmárnémeti, Róma, Częstochowa, Valencia/Silla, Nicosia, Rogaska Slatina, és Nyíregyháza. Szó volt még ezen városok problémáiról, költségvetésről, migrációról. Az ebédet követően a helyi aquaparkban kapcsolódtunk ki, ahol kipróbáltuk a szaunát, a sóbarlangot, termálvizet. Késő délután visszaindultunk a szállásra és megvacsoráztunk. A vacsora végeztével a többi diákkal beszélgettünk. A harmadik nap találkozhattunk egy parlamenti képviselővel, aki mesélt az életéről. Elmondta, hogy az ő pályája is egy diákszövetségből indult. Nagyon nyitottan beszélgetett velünk és a kérdéseinket is szívesen fogadta. Majd egy újabb érdekes előadáson vehettünk részt, amit egy egy órás pihenést követett. Ezután megebédeltünk és nem sokkal ezután indultunk is haza. Nagy élmény volt számunkra megismerkedni különböző emberekkel és jó barátságokat kiépíteni.

Reméljük, legközelebb is lesz lehetőségünk találkozni velük egy hasonló program keretei között. Szeretnénk az itt hallottakat az iskolai Diákönkormányzat keretein belül hasznosítani, élményeinket, az út tanulságait minél többekkel megosztani.

 

Birgés Evelin és Bogdán Lili 10. a osztály

 

Hírek képei: kep1.jpg

 

 

Hírek képei: kep2.jpg

"Az én 56-om"

Buronyi Erika a Terplán 9.a osztályos tanulója, a Liska József Katolikus Erősáramú Szakközépiskola, Gimnázium és Kollégium által kiírt „Az én 56-om” című versenyen, prózaíró kategóriában az első helyet szerezte meg. Művében Erika egy elképzelt történetet mutat be, ahol a szomszéd, aki egy vicces öregúr, egy komoly pillanatában elmeséli a nála dolgozó fiatalnak, hogyan is élte meg a forradalom napjait.
Szintén ennek a versenynek a keretében, rajzpályázatot is hirdettek, amelyen Radics Odett, Csesznyik Márton, Mihályi Ivett, Csesznyik Fruzsina és Horváth Richárd (mindannyian 10.a-sok) vettek részt. A beérkezett 300 pályaműből a Hamza Múzeum művészei választották ki a kiállítandó 20 legjobb alkotást, s ezek közé bekerült iskolánk tanulójának, Radics Odettnek is a festménye.
A díjazottaknak gratulálunk!

Hírek képei: odett.jpg

 

 

 

 

 

Hírek képei: buronyi_erika_essze.jpg

Generálási idő: 0.03 másodperc
405,455 egyedi látogató