Nyelvvizsga ONLINE jelentkezés

A BME NYELVVIZSGA KÖZPONT KÉRÉSE, HOGY A NYELVVIZSGÁRA VALÓ JELENTKEZÉS ONLINE TÖRTÉNJEN. ONLINE JELENTKEZNI ITT LEHETSÉGES!

Nyelvtanári Ösztönző Rendszer


Ön a sikerünk kulcsa! Jól tudjuk, hogy a stabil, biztos alapokon fekvő tudáshoz vezető út a kiváló tanárokon keresztül vezet. Legyen Ön is szakmai partnerünk. Regisztráljon az ország első nyelvvizsga- felkészítő tanári adatbázisában, hogy mindenről első kézből informálhassuk! Osztozzunk a sikerekben! BME Nyelvvizsga, ahol a tudás garancia. Fiatalos lendület, tradíció, minőség és szakmai hitelesség egy helyen.

Felsőoktatás

FIGYELEM!

 

VÁLTOZÁS A FELSŐOKTATÁSI FELVÉTELI JELENTKEZÉS HATÁRIDEJÉBEN.

 

Az EMMI tájékoztatása a felvételi jelentkezés változásairól ITT olvasható.

Könyvtár nyitva tartása

Hétfő 08:30-17:00
Kedd 08:00-16:30
Szerda 08:30-17:00
Csütörtök 08:00-16:30
Péntek 08:00-16:30

 

Telefonszám: 57/401-493

Hirdetés

Hírek képei: 2012_december_49-het.jpg

Mezei futóverseny

18 pár nyúlláb


Bátran adhatok ilyen címet írásomnak, mivel mezei futóversenyen voltak a Terplán  legjobbjai október 18-án Szolnokon. Jó tanulókról van szó, így mindnyájan részt vettünk a délelőtti órákon, és déltájban indultunk a megyeszékhelyre. A helyszín a Tisza túloldalán egy hatalmas füves területen volt, amelyet reptéri célokra is használnak.

Az iskolából, mint már utaltam rá, tízennyolcan vettünk részt. A lányok és fiúk is 2 külön korcsoportban futottak, tehát összesen 4 futamban vettek részt Terplános diákok. Futott mindenki, mint a nyúl, senkire nem lehetett panasz. Pláne nem a kisebb korcsoportos fiúkra, akik olyan jó helyezéseket értek el, hogy csapatban elért 2. helyezésükkel bejutottak a tavasszal rendezendő országos versenyre Gödöllőre: Kiss Attila, Muhari Máté, Seres Ruben, Szaszkó Martin, Vígh Bence.

Volt még okunk örülni. A nagyobb korcsoportos fiúktól ugyancsak lesz egy gödöllői indulónk, név szerint Varga Márton, mivel egyéniben olyan jól futott, hogy futamában negyedikként ért célba. A lányok is szépen szerepeltek, de idén sajnos több mezei nyúl-lány előzte meg őket, mint ami a továbbjutásba belefért volna. Sebaj, majd jövőre!

A szép eredmények után megérdemelten léphettünk a szolnoki Mcdonalds-ba.
Remélem többen kedvet kaptatok így hirtelen a futáshoz, vagy csak szimplán a mozgáshoz, mert ezek az eredmények is emelik az iskola hírnevét. Ezúton szeretném még egyszer megköszönni minden futó nevében Simon Orsolya tanárnőnek a felkészítést.


A csapat tagjai:

 

V. kor.csop. lányok: 9.a: Balogh Szabina, Farkas Zsuzsanna, Sas Beáta, 10.a: Molnár Evelin

V. kor.csop. fiúk: 9.b: Szaszkó Martin, 9.ny: Kiss Attila, 10.b: Vígh Bence, 11.d: Muhari Máté, Seres Ruben

VI. kor.csop. lányok: 11.b: Bánki Dóra, 12.b: Bublos Gréta, 12.ny: Bakki Eszter, 13.ny: Németh Kata

VI. kor.csop. fiúk: 11.b: Varga Márton, 11.c: Farkas Dávid, 11.d Nagypál Barnabás, 11.ny Vörös Tibor, 12.ny: Kelemen Dávid

 

Nyúlcipőt fel! Tekintsék meg a képeket a galériában!


Muhari Máté 11.d

Futófesztivál

Hírek képei: futonap-cimoldalra.jpg

 

Futófesztivál, két ezüsttel

 

Az időjárást tekintve szomorkás reggelre ébredtünk október 14-én, ám kisvártatva vidámmá és felszabadulttá vált ez a vasárnap. A tavalyi alkalom után másodszor várták a szervezők a jelentkezőket Jászberénybe, a Városi Futónapra. A nevezés ingyenes volt, a megmérettetésre fiatalok és idősebbek egyaránt sokan vállalkoztak. A lebonyolításban idén is többen részt vettek iskolánkból, Notheisz János tanár úr, valamint jó néhány diák, akik az útvonal biztosításában és a tájékozódásban segítették a versenyzőket. Kilenc óra után húsz perccel az óvodás kislányok rajtoltak először, akik hasonlóan a fiúkhoz, 350 métert teljesítettek. Az iskolások korosztályonkénti kategóriákban folytatták a sort, az életkor növekedésével a táv hossza is emelkedett, 990, majd 1300 méter, míg a Terplán diákjai leginkább a juniorok – 1994 és 1997 között születettek – között indultak, három és fél kilométert futva. A legjobb helyezést Muhari Máté (11. d) érte el, aki második lett. A felnőttek mezőnyében sem maradt iskolánk siker nélkül, mivel Simon Orsolya tanárnő is ezüstérmes helyen végzett. A támogatóknak köszönhetően a dobogósok érmet és tárgyjutalmat kaptak, a távokat teljesítők mellett a helyszínen őket lelkesítő családtagok, barátok, és mi, iskolatársak is szép élményekkel gazdagodtunk. A rendezvény kapcsán igyekeztek rávilágítani a mindennapi testmozgás fontosságára, hisz ahogy a mondás is tartja: ép testben, ép lélek.

 

Az eseményeket lejegyző szurkoló: Polgár Anna, 9. b

 

További fotók a Galériában!

ECDL tanfolyam

Hírek képei: ecdl-plakat_2012.jpg

Elektronikus ellenőrző

Hírek képei: figura_kicsi.pngAz elektornikus ellenőrző az alábbi linkre kattintva elérhető: ELLENŐRZŐ

Székelyfölddel ismerkedtünk

Hírek képei: figura_kicsi.pngIskolánk tizenöt diákja Molnár József igazgató úr és két kísérőtanár társaságában öt napot tölthetett el Erdélyben a Határtalanul! program keretében. A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. által támogatott együttműködésnek köszönhetően a Szentegyházi Gábor Áron Iskolaközpont tanulóival, pedagógusaival, az ott folyó oktató munkával is lehetőségünk volt megismerkedni. A 10-11. évfolyamos, informatikai, illetve közgazdasági képzésben résztvevő tanulóink az erdélyi gyerekekkel háromnyelvű román-magyar-angol közgazdasági kisszótárt készítenek. A két iskola kölcsönös bemutatkozása, tanórák látogatása mellett további tartalmas és érdekes programokon vehetett részt csoportunk. Látogatásunk idejére esett a március 15-i nemzeti ünnepünk, melyről Székelyföldön is méltó módon emlékeztünk meg a helyiekkel együtt. Jártunk a segesvári várban, több Petőfi-emlékhelyen, eljutottunk az ezeréves határhoz Gyimesbükkre, voltunk Csíkszeredában is. Székelyudvarhelyen az Info Press Group korszerű nyomdájában az újság- és szórólapkészítés rejtelmeivel ismerkedhettünk meg. Megtekintettük a szentegyházi Iskolamúzeumot, ahol a régi idők berendezéseiből, taneszközeiből állítottak össze érdekes tárlatot. Emlékezetes zenés-táncos esten barátkoztak egymással a jászberényi és szentegyházi fiatalok, akik a viszontlátás örömével köszönhettek el egymástól, hiszen április közepén majd a tanulmányút folytatása következik, amikor Jászberényben fogadjuk a székelyföldi diákokat és pedagógusokat.
Köszönet a sikeres pályázatért sokat dolgozó Molnár Zsófia tanárnőnek!

Szívekben őrzött, határtalan élmények

Hírek képei: figura_kicsi.pngA terplános diákok márciusban tett erdélyi utazása után egy hónappal akkori vendéglátóink látogattak el hozzánk. Április 17-én érkezett Jászberénybe a Gábor Áron Iskolaközpont tizenöt tanulója, akik folytatták és befejezték a mi csapatunkkal közösen a székelyföldi Szentegyházán elkezdett szakmai programot is. A román-magyar-angol közgazdasági szótár elkészítése és intézményünk épületeinek megtekintése mellett jutott idő bejárni városunk nevezetességeinek jórészét. A jászok történelmét a Múzeum és a Látogatóközpont kiállításain ismerhették meg vendégeink, a felújítási munkálatok közben is lehetőség nyílt belülről megcsodálni a Nagytemplomot. Itt tartózkodásuk ideje alatt kirándulást tettek Budapestre, a tartalmas nap során a Budai vár, a Lánchíd, a Nemzeti Múzeum és a Parlament épülete is az úti célok között szerepelt, az Országházban a Szentkoronát is láthatta a csoport. Jászberényi program volt még az Állatkertben tett séta, és az uszodában egy kellemes fürdőzés. Sisa József gyönyörű környezetben lévő művésztelepén a tűzzománc alkotások megszületésének folyamatával is megismerkedhettek a szentegyházi diákok. A búcsúesten az önfeledt szórakozásé volt a főszerep, apró ajándékok, beszélgetés, tánc, közös fotók, majd elköszönés következett.

 

A Határtalanul! programnak és a pályázat sikeréért sokat dolgozóknak köszönhetően maradandó élményekkel lettek gazdagabbak az anyaországi és az erdélyi fiatalok.

Generálási idő: 0.03 másodperc
347,917 egyedi látogató