Nyelvvizsga ONLINE jelentkezés

A BME NYELVVIZSGA KÖZPONT KÉRÉSE, HOGY A NYELVVIZSGÁRA VALÓ JELENTKEZÉS ONLINE TÖRTÉNJEN. ONLINE JELENTKEZNI ITT LEHETSÉGES!

Nyelvtanári Ösztönző Rendszer


Ön a sikerünk kulcsa! Jól tudjuk, hogy a stabil, biztos alapokon fekvő tudáshoz vezető út a kiváló tanárokon keresztül vezet. Legyen Ön is szakmai partnerünk. Regisztráljon az ország első nyelvvizsga- felkészítő tanári adatbázisában, hogy mindenről első kézből informálhassuk! Osztozzunk a sikerekben! BME Nyelvvizsga, ahol a tudás garancia. Fiatalos lendület, tradíció, minőség és szakmai hitelesség egy helyen.

A III. Terplán Party diákszemmel...

Harmadik alkalommal rendezték meg a lassan már hagyománnyá váló Terplán Partyt.

Iskolánk bálján sok tehetséges diák – mind belsős, mind külsős – mutathatta meg magát éneklésben, táncban, szavalásban és még sok minden másban. Az eddigi bálokhoz hasonlóan idén is előadtak a tanárok egy humoros jelenetet, amiben megmutatták nekünk és a közönségnek, hogy is állnak ők a szinkronúszással. A bulira elsősorban azért került sor, hogy a szülők és a tanárok közötti összetartás, viszony minél jobban elmélyüljön, egy lazább alkalom nyíljon a beszélgetésre és egymás megismerésére. Ez által az iskola egy közvetlenebb környezetben kaphat visszajelzést arról, hogy a szülők mit gondolnak az itt folyó munkáról, min kellene esetleg változtatni, hogy nekünk, diákoknak jobb legyen. A parti bevételét természetesen az iskolánk felszerelésre és a mi jólétünkre fordítja. Miután az est műsoros része véget ért, kicsit megnyugodva a szereplés okozta sokk után, és azt követően, hogy a legtöbb diákot felvonultató 9. a osztály elfogyasztotta a nekik járó tortát, kezdetét vehette az este kötetlenebb része. DJ Fáczán Ervin húzta el mindenki nótáját és csinált egy fergeteges retrópartit. Aztán eljött a mindenki által várva várt pillanat: a tombolahúzás. Nagyon sok értékes és hasznos ajándékra tehetett szert az, aki megkísértette szerencséjét néhány színes papír fecnivel. Én egy gyönyörű kvarcórát nyertem, ami azóta szobám immár nélkülözhetetlen kiegészítője lett. Ez volt az első Terplán Party, amin részt vettem. Kicsit tartottam tőle, úgy gondoltam unalmas, kötött, kimért este lesz. Hál’ Istennek kellemesen csalódtam; jól éreztem magam, felsőbb éves diákokkal ismerkedtem meg, új barátságokat is kötöttem, és ami a legfontosabb, hogy megmutathattam magam. Elszavalhattam a kedvenc költőm, Wass Albert Szeretném című versét. Nagyon örülök, hogy ilyen lehetőséget kaptam, és hogy élni tudtam vele. Rengeteg pozitív élménnyel és tapasztalattal lettem gazdagabb.

 

Buronyi Erika 9. a

 

 

 

és egy felnőtt szemszögéből

 

Harmadik éve rendezi meg a Terplán Alapítvány a Szülői Munkaközösség közreműködésével a Terplán Partyt, azzal a kettős céllal, hogy egy vidám program keretében a vendégek kötetlen szórakozása mellett az iskola alapítványa is bevételhez jusson. Idén a korábbiaknál is többen döntöttek úgy, valamilyen formában a rendezvény mellé állnak. A belépőjegyeken kívül a támogató- és tombolajegyek vásárlói, a büfében árusított sütemények és a tombolatárgyak felajánlói is hozzájárultak, hogy az este ne csak hangulatában, de nemes szándékában is sikeres legyen. Az Edu épülete ezúttal is ideális helyszínnek bizonyult, az aula hangulatos dekorálásáról a 13. ny osztály gondoskodott. Október 22-én, szombat délután négy órától fokozatosan gyarapodott a szülőkből, diákokból, tanárokból álló vendégsereg, majd Juhászné Gyenes Melinda, az alapítvány kuratóriumának elnöke köszöntötte a megjelenteket. Mint elmondta, a korábbi gyakorlatnak megfelelően, a bevételből bővíteni szeretnék a tornacsarnok sporteszközkészletét, illetve a jövőben is anyagi támogatást nyújtanak a diákok színházlátogatásaihoz. Újdonságként a legérintettebbektől, az iskola tanulóitól is további ötleteket várnak, mi az a praktikus cél, aminek a megvalósításában segíteni tudna az alapítvány. Egy jó partihoz illően színvonalas műsorszámok alapozták meg a hangulatot.

 

 

A műsorban felléptek:

 

1. Iskolánk énekkara Bedőné Bakki Katalin tanárnő vezetésével.

2. Kanalas Attila (11. a) - ének; Burai Lajos (OKJ-s tanuló) - zenei kíséret;

3. Galcsik Gréta (13. ny) és a Dance Fitness SE aerobikosai (Koczka Lilla, Szentkúti Petra, Szentkúti Réka), valamennyien országos diákolimpiai bajnokok. Edzőik: Demény Andrea és Nagy Erika.

4. Kökény Viktor (9. ny) - ének, Kökény Zsolt (11. a), Sas Zoltán (12. b) és Burai Lajos – zenei kíséret.

6. Sas Zoltán - szavalat.

5. Kormos Laura (11. a) és a Dream Dance mazsorett- és tánccsoport.

7. Bogdán Lili és Birgés Evelin (10. a) hiphoptánc. Betanította: Balog Dominik.

8. Buronyi Erika (9. a) - szavalat.

9. Kökény Zsolt, Burai Lajos, Sas Zoltán - zenés produkció.

10. Galcsik Gréta és a Dance Fitness SE - hiphoptánc. (Császár Zsófia, Kiss Kitti, Koczka Lilla, Nagy Erika, Szentkúti Petra, Szentkúti Réka). Felkészítő: Kereszthidi Gabriella tanárnő.

11. A Terplán tanári karának Budapest 2024-es olimpiai kandidálását népszerűsítő szinkronúszó csapata (Borics-Simon Orsolya, Jeneiné Kohári Annamária, Kereszthidi Gabriella, Szöllősi Vivien, Bordás Attila, Csillik Zoltán, Szőrös Zoltán Imre) és a szakmai stáb (Bozsóné Kovács Mónika, Zsidó Zoltánné, Zsemberi Zoltán). Szövetségi kapitány: Kereszthidi Gabriella.

 

 

A retródiszkó előtt a kilencedikes tanulók szülei Molnár József műszaki igazgató úr vezetésével megismerkedhettek az Edu épületével, technikai felszereltségével, majd kezdetét vette a zenés mulatság, ahol felnőttek és diákok együtt ropták, egészen a tombolasorsolás kezdetéig. Nagy izgalmak közepette találtak gazdára a nyeremények, voltak, akik jócskán felpakolva térhettek haza. A főnyeremény idén is egy tablet volt, melyet a végzős osztályok közösen ajánlottak fel. Az éjféli befejezés után szervezők és vendégek együtt vonhattak mérleget: jó buli volt, ahol azok is nyertek, akiknek most nem húzták ki a szelvényét…

 

Terplán Party

Négy város ifjúsági találkozója

A címben említett találkozón iskolánkat mi képviseltük Békéscsabán október 11-12-én. A kétnapos programot a KÖZ-pont Ifjúsági Egyesület szervezte és finanszírozta. Nyíregyháza, Debrecen, Békéscsaba és Jászberény városok diákjai – mintegy húszan – saját városunk ifjúsági életét mutattuk be, gyűjtöttünk tapasztalatokat, ötleteket. Bekapcsolódtunk a városi Garabonciás Napok „Happening” programjába. Műhelymunka keretében az ideális közösségi térről, ideális helyi érdekképviseletről, ifjúságpolitikáról beszélgettünk. Részvételünket az tette lehetővé, hogy iskolánkat mi képviseljük a jászberényi Diákönkormányzatban, így városunk ifjúsági életére, jövőbeli programjaira, sikereire és esetleges kudarcaira rálátásunk van.

Nagyon jól éreztük magunkat ebben a két napban, köszönjük a szervezők munkáját!

 

Bozóki Imre 9.a és Demeter Ferenc 10.c osztályos tanulók!

Szent Ferenc-ünnep a Terplánban

A Jászság vendége volt október 9-én és 10-én Böjte Csaba ferences szerzetes, aki vasárnap délelőtt a Barátok templomában, délután Jászladányban is szentmise keretében szólt a hívekhez. Másnap a Terplán Zénó Ferences Gimnázium, Szakgimnázium és Szakközépiskola lelki napján a diákok és pedagógusok körében beszélt célokról, kitartásról, s az ezekhez kapcsolódó hitről. Az atya megható és humoros pillanatokat is felidézett életútjából, közvetlensége a fiatalok körében is „nyerő” lett.

 

Az oktatási intézmény fenntartója, a Magyarok Nagyasszonya Ferences Rendtartomány, s az iskola vezetősége is úgy érezte, keresve se lehetne megfelelőbb vendéget hívni az ünnepi programra, mint a ferences szellemiséget az árvákról való gondoskodással is méltón képviselő Böjte Csaba. Az erdélyi Déván először 1992-ben az üresen álló ferences kolostorba fogadott be utcagyerekeket, az azóta eltelt csaknem 25 év alatt pedig több ezer nehéz sorsú fiatalt karolt fel, lehetőséget adva számukra egy emberi életre. A Barátok templomában több száz diákhoz szólva azt hangsúlyozta, Erdélyben is tapasztalja, a fiatalok nagy része soknak és nehéznek találja a rá váró feladatokat, a hit azonban többszörösen segíthet az előrelépésükben. Hit önmagukban, hogy képesek elérni álmaikat, s kell, hogy higgyenek bennük az őket körülvevők, szülők, gondviselők, pedagógusok.

– A küzdés, a kitartás ott kell, hogy legyen egész életünkben, tanulásban, munkában, de még a szerelemben is – fűzte hozzá. Utóbbit egy érzékletes példával illusztrálta, amikor egy eljegyzési gyűrűjét visszakapó vőlegényt biztatott arra, ne adja fel könnyen, s az „eredmény”, hogy a végül ismét egymásra találó párnak már a hatodik gyermekét keresztelte meg a közelmúltban.

A szentmisét és Böjte Csaba gondolatait még emelkedettebbé tették a Csíkszeredából érkezett Role zenekar által előadott dalok, melyek modern hangzásukkal szintén nyitott fülekre és szívekre találtak.

A vendégek az iskola lelki napjának további részében is aktívan részt vettek, a Terplán korszerű Monostori úti épületének megtekintése mellett a diákok rövid műsorát is figyelemmel kísérték.

A hitről, a szeretetről szóló dalok és versek elhangzását követően Böjte atya a felsőbb évfolyamos diákok számára szolgált olyan megszívlelendő tanácsokkal, melyeket a felnőtt fiatal korhoz közelítve érdemes szem előtt tartaniuk, és szólt a pedagógusokhoz is, kiemelve a munkára, a szakértelemre, az elhivatottságra nevelést.

– Isten minden gyermeket azért ad, hogy a földi életben kibontakozhasson abban, amiben boldog lehet és kiteljesedhet. Ebben a kibontakoztatásban van nagy szerepe minden pedagógusnak, hiszen jó esetben számukra is öröm, hogy olyan munkát végezhetnek, amit szeretnek. És mi lehetne nagyobb öröm annál, mint amit én is megtapasztaltam, amikor egy kilátástalan helyzetből fölemelt gyerek a mi árvaházunkban lesz nevelő, egy másik pedig szentleckét olvas fel a misén – foglalta össze Böjte Csaba két példával azt, amire az életét tette föl. A tartalmas délelőtt folyományaként diákokat és tanáraikat invitált erdélyi látogatásra az atya, az iskola hagyományos karácsonyi ajándékgyűjtő akciójának adományait pedig ezúttal az erdélyi árvákhoz juttatják majd el.

Órarend !

A 2016.10.04.-től érvényes órarend elérhető az Órarend/Ellenőrző menüpontban.

Egy előadás, amitől többek lettünk

Szeptember 22-én Nick Vujicic második alkalommal látogatott el Magyarországra. Ő motivációs tréner, aki karok és lábak nélkül született. Előadásainak témái a fogyatékosság, a remény és a keresztény hit. A budapesti Tüskecsarnok falai között megrendezett előadására iskolánk diákjainak is lehetősége nyílt elutazni. Mi, terplánosak 50 fővel vettünk részt az eseményen. Ez alkalommal témája az iskolai bántalmazás volt, melynek keretén belül személyes tapasztalatait és történeteit osztotta meg velünk. Szerintem mindannyiunk nevében mondhatom, hogy szavai igen tanulságosak, elgondolkodtatóak, illetve motiválóak voltak. Remélem lesz még rá alkalom, hogy iskolánkból többen is találkozzanak vele.

 

Baráth Klaudia 11.A

 

Nick Vujicic

 

Nick Vujicic                             Nick Vujicic

Terplán Party

Terplán Party

Órarend!

A 2016 szeptember 26-tól érvényes órarend elérhető az ÓRAREND menüpontban!!

Esti képzés információk !!!

A esti érettségi képzés 2016/17. tanévének kezdete: 2016. szeptember 12. hétfő

 

Az órarend az alábbiak szerint alakul:

 

Hétfő: 15.40: angol nyelv, 17.10: földrajz, 18.30: irodalom

Szerda: 15.40: magyar kommunikáció, 16.20: történelem, 17.50: matematika

Órarend

A 2016.szeptember.7.(SZERDA)-i órarend elérhető az Órarend/Ellenőrző menüpontban .

Órarend

A 2016.szeptember.6.(KEDD)-i órarend elérhető az Órarend/Ellenőrző menüpontban .

Órarend

Figyelem!

 

2016. szeptember 5- én (HÉTFŐ) mindenki a főépülethez (Szabadság tér 1) jöjjön és a portánál ki lesz írva a hétfői tanórák rendje.

 

Az első órára az osztályoknak az alábbi termekbe kell jönni:

 

 

Osztály Terem
9/NY 111
9. A Borics - Simon Orsolya Tanárnő
9. B EDU 106 terem
10. A 108
10. B EDU 02 terem
10. C EDU 02(logisztika) és 03 terem
11. A 203
11. B 102
11. C EDU 102 terem (autószerelő), tanműhely
3/11. D  szt1
12. A EDU 101 terem
12. B 101 terem (info)
13. NY  105
2/14. P 112
2/14. L 201

 

 

Generálási idő: 0.01 másodperc
347,927 egyedi látogató