Nyelvvizsga ONLINE jelentkezés

A BME NYELVVIZSGA KÖZPONT KÉRÉSE, HOGY A NYELVVIZSGÁRA VALÓ JELENTKEZÉS ONLINE TÖRTÉNJEN. ONLINE JELENTKEZNI ITT LEHETSÉGES!

Nyelvtanári Ösztönző Rendszer


Ön a sikerünk kulcsa! Jól tudjuk, hogy a stabil, biztos alapokon fekvő tudáshoz vezető út a kiváló tanárokon keresztül vezet. Legyen Ön is szakmai partnerünk. Regisztráljon az ország első nyelvvizsga- felkészítő tanári adatbázisában, hogy mindenről első kézből informálhassuk! Osztozzunk a sikerekben! BME Nyelvvizsga, ahol a tudás garancia. Fiatalos lendület, tradíció, minőség és szakmai hitelesség egy helyen.

Csókolom, Kati néni...

„Csak benéztem, van-e valami újság, meg különben is szeretek itt, köztetek lenni…”

 

Ahogy tetszik mondani, nem egyszerű esetek a mai gyerekek sem, most éppen kivel volt gond? Hát, ha úgy tetszik jónak látni, nem szólunk az osztályfőnökének.

 

„Tudjátok, velem elbeszélgetnek, megnyílnak, el se tudjátok képzelni, milyen nehéz sorsúak vannak közöttük… Elmondják, mi nyomja a szívüket, meghallgatom őket, olyanok, mintha a sajátjaim lennének…”

 

„Rohanok kottát nyomtatni, készülünk az énekkarral, jövő hónap közepe, rangos mezőny lesz, haladni kell a próbákkal… Mindenképpen énekelünk a Terplán Partyn is valami vidámat, aztán mindjárt itt a karácsony, ha csak néhány gyerekkel is, keresünk egy-két gyönyörű ünnepi dalt…”

 

„Ők az én aranygyerekeim, bármi van, számíthatok rájuk…”

 

„Azt még biztos nem meséltem, mikor egy éjszaka kellett megtanulni Tatjana levelét az Anyeginből, oroszul, sikerült ötösre felelni, úgy volt, hogy…”

 

„Be kéne írni az óráimat az e-naplóba, elvégeztem azt a tanfolyamot, de nagyon megköszönném… Mit hozhatok nektek, hogy ilyen aranyosak vagytok?!”

 

„Na, megyek, nem tartalak fel benneteket, örülök, hogy beszéltünk…”

 

Köszönjük, hogy itt volt!

 

Iskolánk kollektívája megrendülten búcsúzik

Bedőné Bakki Katalin tanárnőtől,

mindannyiunk Kati nénijétől.

 

 

 

 

Hírek képei: katinni.jpg

Budapesten jártunk...

2016. november 18.-a egy emlékezetes nap marad számomra, illetve véleményem szerint az összes diáktársam és tanárainkéra is, akikkel részt vehettünk ezen a nagyszerű napon.

Ugyanis Vasné Zaják Judit a Jászsági Általános Iskola Bercsényi Miklós Általános Iskolai Tagintézményéből megszervezte a Diákönkormányzattal kapcsolatos diákoknak szóló egész napos programot. Reggel 7 órakor indultunk a Lehel Vezér Gimnázium elől, és 9 órára ott is voltunk a

Parlament előtt. Egy 45 perces körbevezetés várt ránk. A séta előtt kaptunk fülhallgatót is, hogy folyamatos kapcsolatban maradjunk az idegenvezető hölggyel, aki elmondott minden fontos információt az épületről felépítéséről, a Szent Koronáról és az ereklyékről, a Felsőházi Ülésteremről és az előtte levő társalgóról. Az említett helyszínek mind le voltak terítve vörös szőnyeggel, illetve mindegyikben találhattunk aranyozott tárgyat. Mindenki csodálta az Országház belső szépségeit, hiszen valóban gyönyörű volt. Sajnos ez a háromnegyed óra elég kevés volt, így gyorsan el is telt. A Díszlépcsőházon keresztül távoztunk a Parlamenti kiállításhoz, amely bármikor megtekinthető. Ebben a helyiségben található az kicsinyített változata, amely hű hasonmása az igazi épületnek.

A kiállításon találhatóak még Magyarországgal kapcsolatos termékek, amelyeket meg lehet vásárolni.

Jött a következő napirendi pontunk, a 2 órás szabad foglalkozás. Az első helyszínünktől mentünk a Vörösmarty térre, ahol az adventi vásár kezdetét láthattuk kibontakozni. Átsétáltunk a Váci utcába, ahol nagyon sokféle dolgot láthattunk, például forralt bort, kürtős kalácsot, marcipánt, illetve minden ízű pálinkát lehet vásárolni. A téren szólt a zene, ami megadta a karácsonyi vásár kellő hangulatát, amelyek keveredtek az illatokkal, így lehetett érezni igazán az ünnep közeledtét.

Körbejártuk az egész teret, megkóstoltunk 1-2 finomságot, közben beszélgettünk egymással, így ez a dupla óra is eltelt. Majd következett a harmadik, egyben az utolsó állomás, a Nemzeti Színház látogatása.

A Vörösmarty téren szálltunk fel, és ahhoz képest sokat utaztunk, mert a színház a város szélén helyezkedik el, de végül odaértünk. Már kíváncsi voltam rá én is, hiszen előtte még soha sem jártam itt. Ahogy beléptünk az épületbe, azonnal odajött hozzánk egy kedves fiatal hölgy, hogy várjunk egy kicsit, mert az előző csoportot még nem vezették körbe. Körülbelül 10 percet várakoztunk, és már le is tehettük a kabátunkat, majd egy színházi körbevezetés vette kezdetét. Először felmentünk az első emeletre, ahol a kilátás lenyűgöző volt, hiszen rá lehetett látni a Citadellára, a Dunára, az Erzsébet-hídra, a budai hegyekre, illetve a teátrum udvarára is, ahol legendás színészek szobrait, például Latinovits Zoltán, Gobbi Hilda láthatják a színházba érkezők. Elmesélték a színház történelmét is, amely egészen az 1800-as évekig nyúlik vissza. A mesélés után átmentünk az épület másik pontjába, ahonnan rá lehetett látni a külső színpadra, amit nem igazán használnak, csak tavasszal nyílt napokon, mert a mellette közlekedő HÉV zavaróan hat az előadásokra. Végül utoljára bementünk a Kaszás Attila terembe, amely jóval kisebb mint a nagyszínpad, mert itt általában a próbák szoktak zajlani.

Végül következett az előadás előtti ráhangoló beszéd, amelyet a Tóth Ilonka című darab szerzője, Szilágyi Andor tartott. Elmesélte, hogy Tóth Ilonát 1957-ben meghurcolták gyilkosság vádjával, miken ment keresztül a fiatal doktornő, aki éppen végzős volt az Orvosi Egyetemen, kitűnő bizonyítvánnyal. Aztán 3 órakor elkezdődött az előadás. A főszereplő, Waskovics Andrea elképesztően jól játszotta a szerepét, igazi beleéléssel. A színdarab végén az idősebb szereplők, mint például Bodrogi Gyula, Voith Ági, Mécs Károly, Bánsági Ildikó elmesélték az 1956-os forradalommal kapcsolatos emléküket. Nehéz darab volt, de a végén mindenki megértette a lényegét.

6 órakor véget ért a színdarab, felvettük a kabátunkat, és indultunk haza Jászberénybe. Nagyon örültem, hogy volt lehetőségem ellátogatni Budapestre, ráadásul ilyen csodálatos helyekre.

 

Zrak Patrícia 9.a

 

 

Hírek képei: budapest_diakok.jpg

Diáktalálkozó Szatmárnémetiben

 

November 15-17. között Szatmárnémetiben mi képviseltük iskolánkat a Nyíregyházi Mustárház Ifjúsági Információs Iroda által szervezett diáktalálkozón.

Az első nap a szatmárnémeti származású Szénási Szabolcs vezetésével jártuk a várost, aki az Országos Magyar Diákszövetség elnöke. Megmutatta a város „legcsúnyább” épülete címet elnyert épületet, ahol a polgármesteri hivatal működik. Továbbhaladva a város egyetlen zsinagógája mellett haladtunk el, ami egy igazán szép épület.

A városnézést követően visszamentünk a Cardinal hotelbe és bemutatkoztunk egymásnak, ami igazán szórakoztató volt. Mindenki kedves és barátságos volt. A vacsorát követően elmentünk egy remek kis kávézóba, ahol jót beszélgettünk. Az egyik fiú, Dávid remek kártyatrükkel szórakoztatott bennünket. A második nap reggeli után előadásokat hallgattunk, többek között a Városok Hálózatáról. 13-35 év közöttiek tevékenykedhetnek ebben a munkakörben. A résztvevő városok: Szatmárnémeti, Róma, Częstochowa, Valencia/Silla, Nicosia, Rogaska Slatina, és Nyíregyháza. Szó volt még ezen városok problémáiról, költségvetésről, migrációról. Az ebédet követően a helyi aquaparkban kapcsolódtunk ki, ahol kipróbáltuk a szaunát, a sóbarlangot, termálvizet. Késő délután visszaindultunk a szállásra és megvacsoráztunk. A vacsora végeztével a többi diákkal beszélgettünk. A harmadik nap találkozhattunk egy parlamenti képviselővel, aki mesélt az életéről. Elmondta, hogy az ő pályája is egy diákszövetségből indult. Nagyon nyitottan beszélgetett velünk és a kérdéseinket is szívesen fogadta. Majd egy újabb érdekes előadáson vehettünk részt, amit egy egy órás pihenést követett. Ezután megebédeltünk és nem sokkal ezután indultunk is haza. Nagy élmény volt számunkra megismerkedni különböző emberekkel és jó barátságokat kiépíteni.

Reméljük, legközelebb is lesz lehetőségünk találkozni velük egy hasonló program keretei között. Szeretnénk az itt hallottakat az iskolai Diákönkormányzat keretein belül hasznosítani, élményeinket, az út tanulságait minél többekkel megosztani.

 

Birgés Evelin és Bogdán Lili 10. a osztály

 

Hírek képei: kep1.jpg

 

 

Hírek képei: kep2.jpg

"Az én 56-om"

Buronyi Erika a Terplán 9.a osztályos tanulója, a Liska József Katolikus Erősáramú Szakközépiskola, Gimnázium és Kollégium által kiírt „Az én 56-om” című versenyen, prózaíró kategóriában az első helyet szerezte meg. Művében Erika egy elképzelt történetet mutat be, ahol a szomszéd, aki egy vicces öregúr, egy komoly pillanatában elmeséli a nála dolgozó fiatalnak, hogyan is élte meg a forradalom napjait.
Szintén ennek a versenynek a keretében, rajzpályázatot is hirdettek, amelyen Radics Odett, Csesznyik Márton, Mihályi Ivett, Csesznyik Fruzsina és Horváth Richárd (mindannyian 10.a-sok) vettek részt. A beérkezett 300 pályaműből a Hamza Múzeum művészei választották ki a kiállítandó 20 legjobb alkotást, s ezek közé bekerült iskolánk tanulójának, Radics Odettnek is a festménye.
A díjazottaknak gratulálunk!

Hírek képei: odett.jpg

 

 

 

 

 

Hírek képei: buronyi_erika_essze.jpg

Jól harcoltak diákjaink

2016. október 5-én a Terplán Zénó Ferences Gimnázium, Szakgimnázium és Szakközépiskola csapata is részt vett a szolnoki laktanyában 
rendezett Haditorna játékokon.
A húsz induló között a megyeszékhely iskolái mellett Abonyból, Újszászról,
Mezőtúrról, Kunhegyesről és Tiszaföldvárról is érkeztek az országos versenyre.

Az MH 86. Szolnok Helikopter Bázison elméleti és gyakorlati felkészültségükről tettek tanúságot a négyfős csapatok.
Volt honvédelmi totó, légfegyveres lövészet, akadálypálya, kézigránát-célbadobás,
fegyveres váltófutás, elsősegélynyújtás és tájfutás is a versenyszámok között.

Csapatunk, bár gépészekből és közgésekből állt, kiválóan felvette a versenyt a katonai és rendészeti szakirányos diákokkal,
s végül előkelő helyen végeztek a fiúk. A csapat tagjai:Deák Gergő 12.b, Farkas Attila 11.c, Gecse József Mihály 11.a, Vajda Krisztián 11.a.

Felkészítők: Mosonyiné Sülyi Judit (védőnő) és Csillik Zoltán.

Hírek képei: katonai.jpg

A III. Terplán Party diákszemmel...

Harmadik alkalommal rendezték meg a lassan már hagyománnyá váló Terplán Partyt.

Iskolánk bálján sok tehetséges diák – mind belsős, mind külsős – mutathatta meg magát éneklésben, táncban, szavalásban és még sok minden másban. Az eddigi bálokhoz hasonlóan idén is előadtak a tanárok egy humoros jelenetet, amiben megmutatták nekünk és a közönségnek, hogy is állnak ők a szinkronúszással. A bulira elsősorban azért került sor, hogy a szülők és a tanárok közötti összetartás, viszony minél jobban elmélyüljön, egy lazább alkalom nyíljon a beszélgetésre és egymás megismerésére. Ez által az iskola egy közvetlenebb környezetben kaphat visszajelzést arról, hogy a szülők mit gondolnak az itt folyó munkáról, min kellene esetleg változtatni, hogy nekünk, diákoknak jobb legyen. A parti bevételét természetesen az iskolánk felszerelésre és a mi jólétünkre fordítja. Miután az est műsoros része véget ért, kicsit megnyugodva a szereplés okozta sokk után, és azt követően, hogy a legtöbb diákot felvonultató 9. a osztály elfogyasztotta a nekik járó tortát, kezdetét vehette az este kötetlenebb része. DJ Fáczán Ervin húzta el mindenki nótáját és csinált egy fergeteges retrópartit. Aztán eljött a mindenki által várva várt pillanat: a tombolahúzás. Nagyon sok értékes és hasznos ajándékra tehetett szert az, aki megkísértette szerencséjét néhány színes papír fecnivel. Én egy gyönyörű kvarcórát nyertem, ami azóta szobám immár nélkülözhetetlen kiegészítője lett. Ez volt az első Terplán Party, amin részt vettem. Kicsit tartottam tőle, úgy gondoltam unalmas, kötött, kimért este lesz. Hál’ Istennek kellemesen csalódtam; jól éreztem magam, felsőbb éves diákokkal ismerkedtem meg, új barátságokat is kötöttem, és ami a legfontosabb, hogy megmutathattam magam. Elszavalhattam a kedvenc költőm, Wass Albert Szeretném című versét. Nagyon örülök, hogy ilyen lehetőséget kaptam, és hogy élni tudtam vele. Rengeteg pozitív élménnyel és tapasztalattal lettem gazdagabb.

 

Buronyi Erika 9. a

 

 

 

és egy felnőtt szemszögéből

 

Harmadik éve rendezi meg a Terplán Alapítvány a Szülői Munkaközösség közreműködésével a Terplán Partyt, azzal a kettős céllal, hogy egy vidám program keretében a vendégek kötetlen szórakozása mellett az iskola alapítványa is bevételhez jusson. Idén a korábbiaknál is többen döntöttek úgy, valamilyen formában a rendezvény mellé állnak. A belépőjegyeken kívül a támogató- és tombolajegyek vásárlói, a büfében árusított sütemények és a tombolatárgyak felajánlói is hozzájárultak, hogy az este ne csak hangulatában, de nemes szándékában is sikeres legyen. Az Edu épülete ezúttal is ideális helyszínnek bizonyult, az aula hangulatos dekorálásáról a 13. ny osztály gondoskodott. Október 22-én, szombat délután négy órától fokozatosan gyarapodott a szülőkből, diákokból, tanárokból álló vendégsereg, majd Juhászné Gyenes Melinda, az alapítvány kuratóriumának elnöke köszöntötte a megjelenteket. Mint elmondta, a korábbi gyakorlatnak megfelelően, a bevételből bővíteni szeretnék a tornacsarnok sporteszközkészletét, illetve a jövőben is anyagi támogatást nyújtanak a diákok színházlátogatásaihoz. Újdonságként a legérintettebbektől, az iskola tanulóitól is további ötleteket várnak, mi az a praktikus cél, aminek a megvalósításában segíteni tudna az alapítvány. Egy jó partihoz illően színvonalas műsorszámok alapozták meg a hangulatot.

 

 

A műsorban felléptek:

 

1. Iskolánk énekkara Bedőné Bakki Katalin tanárnő vezetésével.

2. Kanalas Attila (11. a) - ének; Burai Lajos (OKJ-s tanuló) - zenei kíséret;

3. Galcsik Gréta (13. ny) és a Dance Fitness SE aerobikosai (Koczka Lilla, Szentkúti Petra, Szentkúti Réka), valamennyien országos diákolimpiai bajnokok. Edzőik: Demény Andrea és Nagy Erika.

4. Kökény Viktor (9. ny) - ének, Kökény Zsolt (11. a), Sas Zoltán (12. b) és Burai Lajos – zenei kíséret.

6. Sas Zoltán - szavalat.

5. Kormos Laura (11. a) és a Dream Dance mazsorett- és tánccsoport.

7. Bogdán Lili és Birgés Evelin (10. a) hiphoptánc. Betanította: Balog Dominik.

8. Buronyi Erika (9. a) - szavalat.

9. Kökény Zsolt, Burai Lajos, Sas Zoltán - zenés produkció.

10. Galcsik Gréta és a Dance Fitness SE - hiphoptánc. (Császár Zsófia, Kiss Kitti, Koczka Lilla, Nagy Erika, Szentkúti Petra, Szentkúti Réka). Felkészítő: Kereszthidi Gabriella tanárnő.

11. A Terplán tanári karának Budapest 2024-es olimpiai kandidálását népszerűsítő szinkronúszó csapata (Borics-Simon Orsolya, Jeneiné Kohári Annamária, Kereszthidi Gabriella, Szöllősi Vivien, Bordás Attila, Csillik Zoltán, Szőrös Zoltán Imre) és a szakmai stáb (Bozsóné Kovács Mónika, Zsidó Zoltánné, Zsemberi Zoltán). Szövetségi kapitány: Kereszthidi Gabriella.

 

 

A retródiszkó előtt a kilencedikes tanulók szülei Molnár József műszaki igazgató úr vezetésével megismerkedhettek az Edu épületével, technikai felszereltségével, majd kezdetét vette a zenés mulatság, ahol felnőttek és diákok együtt ropták, egészen a tombolasorsolás kezdetéig. Nagy izgalmak közepette találtak gazdára a nyeremények, voltak, akik jócskán felpakolva térhettek haza. A főnyeremény idén is egy tablet volt, melyet a végzős osztályok közösen ajánlottak fel. Az éjféli befejezés után szervezők és vendégek együtt vonhattak mérleget: jó buli volt, ahol azok is nyertek, akiknek most nem húzták ki a szelvényét…

 

Terplán Party

Négy város ifjúsági találkozója

A címben említett találkozón iskolánkat mi képviseltük Békéscsabán október 11-12-én. A kétnapos programot a KÖZ-pont Ifjúsági Egyesület szervezte és finanszírozta. Nyíregyháza, Debrecen, Békéscsaba és Jászberény városok diákjai – mintegy húszan – saját városunk ifjúsági életét mutattuk be, gyűjtöttünk tapasztalatokat, ötleteket. Bekapcsolódtunk a városi Garabonciás Napok „Happening” programjába. Műhelymunka keretében az ideális közösségi térről, ideális helyi érdekképviseletről, ifjúságpolitikáról beszélgettünk. Részvételünket az tette lehetővé, hogy iskolánkat mi képviseljük a jászberényi Diákönkormányzatban, így városunk ifjúsági életére, jövőbeli programjaira, sikereire és esetleges kudarcaira rálátásunk van.

Nagyon jól éreztük magunkat ebben a két napban, köszönjük a szervezők munkáját!

 

Bozóki Imre 9.a és Demeter Ferenc 10.c osztályos tanulók!

Szent Ferenc-ünnep a Terplánban

A Jászság vendége volt október 9-én és 10-én Böjte Csaba ferences szerzetes, aki vasárnap délelőtt a Barátok templomában, délután Jászladányban is szentmise keretében szólt a hívekhez. Másnap a Terplán Zénó Ferences Gimnázium, Szakgimnázium és Szakközépiskola lelki napján a diákok és pedagógusok körében beszélt célokról, kitartásról, s az ezekhez kapcsolódó hitről. Az atya megható és humoros pillanatokat is felidézett életútjából, közvetlensége a fiatalok körében is „nyerő” lett.

 

Az oktatási intézmény fenntartója, a Magyarok Nagyasszonya Ferences Rendtartomány, s az iskola vezetősége is úgy érezte, keresve se lehetne megfelelőbb vendéget hívni az ünnepi programra, mint a ferences szellemiséget az árvákról való gondoskodással is méltón képviselő Böjte Csaba. Az erdélyi Déván először 1992-ben az üresen álló ferences kolostorba fogadott be utcagyerekeket, az azóta eltelt csaknem 25 év alatt pedig több ezer nehéz sorsú fiatalt karolt fel, lehetőséget adva számukra egy emberi életre. A Barátok templomában több száz diákhoz szólva azt hangsúlyozta, Erdélyben is tapasztalja, a fiatalok nagy része soknak és nehéznek találja a rá váró feladatokat, a hit azonban többszörösen segíthet az előrelépésükben. Hit önmagukban, hogy képesek elérni álmaikat, s kell, hogy higgyenek bennük az őket körülvevők, szülők, gondviselők, pedagógusok.

– A küzdés, a kitartás ott kell, hogy legyen egész életünkben, tanulásban, munkában, de még a szerelemben is – fűzte hozzá. Utóbbit egy érzékletes példával illusztrálta, amikor egy eljegyzési gyűrűjét visszakapó vőlegényt biztatott arra, ne adja fel könnyen, s az „eredmény”, hogy a végül ismét egymásra találó párnak már a hatodik gyermekét keresztelte meg a közelmúltban.

A szentmisét és Böjte Csaba gondolatait még emelkedettebbé tették a Csíkszeredából érkezett Role zenekar által előadott dalok, melyek modern hangzásukkal szintén nyitott fülekre és szívekre találtak.

A vendégek az iskola lelki napjának további részében is aktívan részt vettek, a Terplán korszerű Monostori úti épületének megtekintése mellett a diákok rövid műsorát is figyelemmel kísérték.

A hitről, a szeretetről szóló dalok és versek elhangzását követően Böjte atya a felsőbb évfolyamos diákok számára szolgált olyan megszívlelendő tanácsokkal, melyeket a felnőtt fiatal korhoz közelítve érdemes szem előtt tartaniuk, és szólt a pedagógusokhoz is, kiemelve a munkára, a szakértelemre, az elhivatottságra nevelést.

– Isten minden gyermeket azért ad, hogy a földi életben kibontakozhasson abban, amiben boldog lehet és kiteljesedhet. Ebben a kibontakoztatásban van nagy szerepe minden pedagógusnak, hiszen jó esetben számukra is öröm, hogy olyan munkát végezhetnek, amit szeretnek. És mi lehetne nagyobb öröm annál, mint amit én is megtapasztaltam, amikor egy kilátástalan helyzetből fölemelt gyerek a mi árvaházunkban lesz nevelő, egy másik pedig szentleckét olvas fel a misén – foglalta össze Böjte Csaba két példával azt, amire az életét tette föl. A tartalmas délelőtt folyományaként diákokat és tanáraikat invitált erdélyi látogatásra az atya, az iskola hagyományos karácsonyi ajándékgyűjtő akciójának adományait pedig ezúttal az erdélyi árvákhoz juttatják majd el.

Egy előadás, amitől többek lettünk

Szeptember 22-én Nick Vujicic második alkalommal látogatott el Magyarországra. Ő motivációs tréner, aki karok és lábak nélkül született. Előadásainak témái a fogyatékosság, a remény és a keresztény hit. A budapesti Tüskecsarnok falai között megrendezett előadására iskolánk diákjainak is lehetősége nyílt elutazni. Mi, terplánosak 50 fővel vettünk részt az eseményen. Ez alkalommal témája az iskolai bántalmazás volt, melynek keretén belül személyes tapasztalatait és történeteit osztotta meg velünk. Szerintem mindannyiunk nevében mondhatom, hogy szavai igen tanulságosak, elgondolkodtatóak, illetve motiválóak voltak. Remélem lesz még rá alkalom, hogy iskolánkból többen is találkozzanak vele.

 

Baráth Klaudia 11.A

 

Nick Vujicic

 

Nick Vujicic                             Nick Vujicic

Adó 1%

ado 1 %

Sas Zoltán nagy sikerrel szavalt

Sokéves hagyomány Hajdúszoboszlón a Szép Ernő vers- és prózamondó verseny, melyre idén is sok középiskolás érkezett az észak-alföldi régióból. A 46 diák között intézményünket Sas Zoltán, a 11.b tanulója képviselte. Az első fordulóban egy-egy Szép Ernő-művet mondtak el a résztvevők, a legjobb tizenkettő közé jutottak pedig emellett már egy szabadon választott kortárs alkotást is előadhattak. A Kovács Máté Városi Művelődési Központ és Könyvtár szervezésében zajló vetélkedés zsűrijének elnöke, Kiss László, a Magyar Versmondók Egyesületének elnöke volt. Az erős és népes mezőnyben Sas Zoltán előbb Szép Ernő: A semminél kevesebb valami című versét szavalta, majd Csoóri Sándor: Anyám fekete rózsa című költeményét is bemutathatta, s végül az értékes második helyet szerezte meg.
A Terplán diákjai az elmúlt években is sok szép eredményt értek el a hasonló versenyeken, ezeket a sikereket folytatta mostani szereplésével Sas Zoltán, aki az Igazgatóságnak és a kísérőtanár Zsemberi Zoltánnak is köszönetet mond a támogatásért.
Zoltán az iskolai ünnepségek rendszeres szereplője, bátyjával, Dániellel a Zene és az irodalom találkozása címmel adtak műsort az ősz folyamán Jászberényben, illetve nyártól a nagykátai Muzsika Színház Don Quijote-előadásában is játszik.

A hajdúszoboszlói versenyről rövid beszámoló tekinthető meg az alábbi linken:
https://www.youtube.com/watch?v=8Arn91CgJvw

Generálási idő: 0.03 másodperc
416,416 egyedi látogató