Nyelvvizsga ONLINE jelentkezés

A BME NYELVVIZSGA KÖZPONT KÉRÉSE, HOGY A NYELVVIZSGÁRA VALÓ JELENTKEZÉS ONLINE TÖRTÉNJEN. ONLINE JELENTKEZNI ITT LEHETSÉGES!

Nyelvtanári Ösztönző Rendszer


Ön a sikerünk kulcsa! Jól tudjuk, hogy a stabil, biztos alapokon fekvő tudáshoz vezető út a kiváló tanárokon keresztül vezet. Legyen Ön is szakmai partnerünk. Regisztráljon az ország első nyelvvizsga- felkészítő tanári adatbázisában, hogy mindenről első kézből informálhassuk! Osztozzunk a sikerekben! BME Nyelvvizsga, ahol a tudás garancia. Fiatalos lendület, tradíció, minőség és szakmai hitelesség egy helyen.

Mezei Futóverseny

A 2014-2015-ös tanévben ismét részt vettek tanulóink a Megyei Mezei Futóversenyen, 2014.október 21-én Martfűn.


Az V. korcsoportban a 9. 10. és 11. évfolyamos lányaink indultak, melyben 2,5 km-es távon most sem sikerült a dobogó, de sikeresen legyőzték a távot.
Csapattagok:

Balogh Szabina 11.a

Farkas Odett 10.a

Baráth Klaudia 9.a
Koczka Laura 9.a

Csesznyik Fruzsina 9.ny

Az V. korcsoportban a fiúk 9. és 10. évfolyamos tanulói vettek részt 3,5 km-es távon, melyben nem lettek dobogósak, de ügyesek voltak.
Csapattagok:

Farkas Martin 10.a

Varga Gábor 9.c
Katona Róbert 9.c
Tilly György 9.ny
Tóth Dávid 9.ny


Majd a VI. korcsoportban 11. és 12. évfolyamos lányok 2,5 km-es távon ugyan dobogóra nem jutottak, de középmezőnyben végeztek. Tapsot érdemelnek.
Csapattagok:

Albert Georgina 12.a
Béres Kitti 12.a
Bugyi Gabriella 12.ny
Molnár Krisztina 11.ny
Muzsik Eszter 11.ny


Végezetül a VI. korcsoportban 11. és 12. évfolyamos fiúk 4 km-es távon jó eredményt értek el. Csapatban a dobogó 2. fokára kerültek. Ezzel az eredménnyel tovább jutottak az Országos döntőbe, ami tavasszal lesz Gödöllőn. Gratulálunk nekik és sok sikert az országos versenyen! Hajrá Fiúk!

Csapattagok :

Muhari Máté 13.d

Zatkó Milán 12.ny
Béres Gergő 11.b
Csák Máté 11.b

Urbán Krisztián 11.b

 

Köszönjük Molnár József Igazgató Úr segítségét az utazásban!

Képek a galériában találhatók!

Albert Georgina

12.a

Október 23.

Ne mondd azt, hogy hiába”

A címbeli idézet a Varga Miklós által énekelt Aki magyar, velünk tart című dalban hallható, amely iskolánk október 23-a előtt tisztelgő műsorában is elhangzott. Az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének 58. évfordulója alkalmából a hagyománynak megfelelően a Szabadtéri színpadon tartott megemlékezésen a 9. a, a 9. c, a 10. a és a 10. b, valamint a 11. ny osztály tanulói szerepeltek. A Himnusz közös eléneklése után a jelentős részben a fiatalsághoz köthető forradalmi napok felidézése következett. A vágyott szabadság mámoros megélése, majd a véres áldozatokkal járó önfeláldozó küzdelem és a hősi halottak emlékezete is szavalatokban, élőképekben, zenés, verses betétekkel elevenedett meg.Az október 23. és november 4. között hősi halált haltak és ártatlanul elesettek, majd a szabadságharc leverését követő szenvedésekkel teli évek, a kivégzések, börtönbüntetések áldozatai nem voltak hiábavalóak. A rengeteg fájdalom mellett megmaradt a remény, ’56 megerősítette azt a vágyat, hogy soha ne kelljen félelemben élni, hogy Magyarország sorsáról a magyar emberek dönthessenek.

 

Ne mondd, ne mondd, ne mondd azt, hogy hiába,

Hazád magára ismer minden hű fiában,

Élőnek súg titkot a holt:

>El ne hidd, hogy minden hiába volt!<”

 

Az október 22-i iskolai megemlékezést követően tanulóink másnap Jászjákóhalmán is közreműködői voltak a nemzeti ünnep alkalmából szervezett programnak. A községháza dísztermében zajló rendezvényen a jelenlévők elismeréssel fogadták a Terplán diákjainak

előadását.

 

Az iskolai, illetve a jászjákóhalmai műsorban szerepeltek:

Horváth Líviusz, Kanalas Attila, Kökény Zsolt, Tóth Dávid, Turó Tímea Boglárka, Vajda Krisztián, Várnai Erika (9. a), Kovács Gergő, Szabó Roland, Urbán Gergő (9. c), Czakó Réka, Farkas Brigitta, László Anett, Urbán Renáta (10. a), Sas Zoltán (10. b), Muzsik Eszter (11. ny).

 

A felkészítésben részt vállaltak iskolánk magyartanárai: Fózerné Sándor Ildikó, Kocsisné Deli Irén és Szőrös Zoltán.

 

Szőrös Zoltán

Együtt partizott a Terplán közössége

Egy hagyományos rendezvény, a korábban éveken át nagy sikerű alapítványi bál öltött új ruhát október 11-én, amikor egy kötetlen délutánt és estét tölthettek el az Edu épületében szülők, diákok és tanárok. A Terplán Alapítvány szervezésében a Szülői Munkaközösség közreműködésével zajlott a Terplán Party, mely sokszínű programkínálattal ígért gondtalan kikapcsolódást. Molnár József műszaki igazgató úr rövid köszöntője után bemutatta a szülőknek az épületet, a tantermeket, a korszerű technikai eszközöket, valamint a szintén sokak elismerését kiváltó tavat.


A hétköznapokon az oktatást szolgáló környezet ezúttal rendhagyó módon vendégváró helyszínné változott. Diákok, szülők és tanárok vettek részt a díszítésben, az aula ideiglenes átrendezésében, az alkalmi büfé kialakításában és feltöltésében.


Nagy sikert aratott a diákok műsora, melyben szerepelt szólóének, zenekari produkció, duett, néptánc, kórusmű, a komolyabb és könnyedebb számok egyaránt vastapsot váltottak ki. A tanári kar is bemutatta, az ő szemszögükből hogyan is fest egy tanév, előadásuk ugyancsak vidám pillanatokat adott a jelenlévőknek. A felajánlott tombolatárgyak is vonzónak bizonyultak, szép számban fogytak a szerencsecédulák, majd kezdetét vette a zenés-táncos mulatság. Az éjfélig tartó retró bulit pihenésképpen a tombolasorsolás szakította meg, melynek során számtalan értékes és különleges nyeremény talált gazdára. A rendezvény a felhőtlen kikapcsolódás, az iskolával és egymással való ismerkedés mellett azt a célt is szolgálta, hogy a bevételből az alapítvány új eszközöket, sportfelszereléseket szerezhessen be. Így bővítve az intézmény által kínált lehetőségeket, emelve azok színvonalát, illetve segítve a tehetséggondozást.


A Terplán Alapítvány Kuratóriuma köszönetet mond a rendezvény lebonyolításában közreműködő valamennyi segítőnek!

Szőrös Zoltán

Szántai Kupa eredmények

Idén is megrendezésre került a már hagyománynak számító középiskolák közötti megmérettetés, a SzántaiKupa. Tanulóink, a 2014. október 3-án mérkőztek meg a többi középiskola csapataival.

Fiú labdarúgás, fiú kosárlabda, lány kézilabda, lány- fiú strandröplabda sportjátékokban neveztünk, versenyeztünk.

   Eredmények:

   Lány röplabda:           III. hely

   Fiú röplabda:              IV. hely

   Lány kézilabda:          V. hely

   Fiú labdarúgás:           V. hely

   Fiú kosárlabda:           V. hely

   

   Gratulálunk a helytálláshoz a résztvevőknek!

Terplános éremeső a mezein

Iskolánk „kengyelfutó gyalogkakukkjai” rengeteg éremmel gazdagodtak a 2014. szeptember 30-án megrendezett mezei futóversenyen.

Mind csapatban, mind egyéniben ünnepelhettük a dobogó három fokán diákjaink sikereit.

Íme, a résztvevők, helyezettek:

   V. korcsoport lány –      csapat  II. hely        VI. korcsoport lány -  egyéni III. hely

       -    Polgár Anna                 11/B                      - Albert Georgina        12/A

       -    Baráth Klaudia            9/A

       -    Koczka Laura              9/A

       -    Csesznyik Fruzsina      9/Ny

       -    Balogh Szabina            11/A

    VI. korcsoport lány -     csapat I. hely     

-         Albert Georgina          12/A

-         Muzsik Eszter              11/Ny

-         Molnár Krisztina          11/Ny

-         Bugyi Gabriella           12/Ny

-         Béres Kitti                    12/A

     V. korcsoport fiú -       csapat II. hely         VI. korcsoport fiú – egyéni eredmények:

      -    Tóth Dávid                    9/Ny                      -   Muhari Máté            I.    hely

      -    Tilly György                  9/Ny                       -   Csák Máté                II.   hely

      -    Varga Gábor                 9/C                         -   Urbán Krisztián      III.  hely

      -    Katona Róbert              9/C

     VI. korcsoport fiú -    csapat I. hely

-         Muhari Máté              13/D

-         Csák Máté                 11/B

-         Béres Gergő              11/B

-         Urbán Krisztián         11/B

  

Gratulálunk!

                      A mondással ellentétben:

                                         A futás nem szégyen. Sőt! Hasznos!!

Országos Mezei futóverseny

Eljutottunk ide is,
Megcsináltuk igenis!

 

2014.április 15-én került sor az Országos Mezei futóverseny döntőjére Gödöllőn.
A őszi megyei döntő után meglehetősen nehéz feladat várt ránk.

 

A lányok 3 km-es szakaszon tehették próbára magukat. Csapatunk a többi 18 megye és Budapest legjobb futóival együtt álhatott rajthoz. Mi a legidősebb korosztályba futottunk le ezt a távot. A következő sorrendben értek be lányaink a mezőnyben: Albert Georgina 11.a, Baráth Andrea 12.ny, Molnár Evelin 11.a és Báló Barbara 12.a.

 

A fiúknak most 5 km-es távot kellett megtenniük. Velük szintúgy a többi 18 megye és Budapest legjobb csapatai futottak egy mezőnyben, ahol a fiúk is a idősebb korosztályba léptek pályára. E távot Muhari Máté 12.d 18 perc 6 mp , Varga Márton 12.b 18 perc 55 mp, Mucsinyi Roland 12.a 19 perc 6 mp, Zatkó Milán 11.ny 19 perc 30 mp alatt és Rafael Dániel 10.b kicsit hátul maradva, futották le dicséretre méltó eredménnyel. Szó mi szó, nem volt egyszerű dolguk, hisz a mezőnyből elsőként beérő fiú remek eredménnyel 15 perc alatt futotta le az 5 km-es távot.


Bár e napon kissé az időjárás is nehezítette a helyzetet, de végig csináltuk, a képek magukért beszélnek.

 

Köszönjük Molnár József Igazgató Úrnak a buszt!

 

Büszkék vagyunk rátok, hogy eljutottatok az országos döntőbe és, hogy az utolsókig küzdöttetek a sportiskolások és atlétaversenyzőkkel szemben. Gratulálunk!

 

Képek a galériában találhatók!

 

Báló Barbara
12.a

Csángó ajándékok!

Cikkek képei: csomagokkal.jpg

Ezennel szeretnénk megköszönni azon diákok és osztályok segítségét akik részt vettek a Csángó Mikulás ajándékgyűjtő akcióban. Nagyon sokan készítettetek szép csomagolásban meglepetéseket. A 10.a osztály segítségével 90 csomag ajándékot vittünk át a Trió Tv székhelyére. Nagyon örültek az adománynak, melyek a héten utaznak Erdélybe a magyar csángó gyerekekhez.

 

DÖK

 

További képek itt: Terplán Zénó Műszaki és Közgazdasági Szakképző Iskola Hivatalos Facebook oldal

A mi tanulóink, a mieink

Általános képek: mezei_futo_cikk.png

Szántai Kupa Eredmények

Általános képek: szantai_kupa_eredmenyek.jpg

Jó gyakorlatok Skóciában

Az dokumentum az alábbi >linkre< kattintva megtekinthető!

Terplános diákok a legszebben szavalók között

A Nagyboldogasszony Kéttannyelvű Katolikus Általános Iskola és Gimnázium a hetedikes, nyolcadikos, valamint a kilencedikes és tizedikes korosztályok számára rendezett szavalóversenyt február 14-én, melyen iskolánk is részt vett. Istenkereső versekből választhattak az indulók, köztük a Terplán négy diákja is. Taczman Máriával és Szőrös Zoltánnal, a két felkészítő tanárral együtt érkeztünk meg a helyszínre, ahol már minden résztvevő izgatottan várta a szereplés pillanatát. Mi, kilencedikesek nagy lázban égtünk, ugyanis ez volt az első ilyen versenyünk. Abban egyetértettünk évfolyamtársammal, hogy ha nem is nyerünk, de hasznos tapasztalatot mindenképpen szerezhetünk. Rutinosabb versenyzőtársaink kiválóan szerepeltek, de mi sem vallottunk szégyent. A szavalóverseny mottója József Attila költeményének egyik sora volt:

„Az Isten itt állt a hátam mögött, s én megkerültem érte a világot.” Az első három helyezett között két tanulónk is ott volt, Muhari Máté (11. d) első, Buronyi István (11. d) második lett. Kilencedikesként sikerült közvetlenül a dobogósok mögött végeznünk, Polgár Anna Zsófia (9. b) 4., Toma Márk (9. a) pedig 5. lett. Teljesítményükkel valamennyien tovább öregbítették iskolánk jó hírét.                 

 

Alkalmi hangszer (részlet)

 

„Szavakba önteném más szavának gyümölcsét.

Kivetíteném idegenek, barátok rettegését.

Hadd legyek! A versek versének, alkalmi hangszere!

Mik egykoron más ajkán perdültek,

Legyen otthona, otthontalan szívemnek.

Hadd éledjen újra, hadd fájjon jobban!

Had értse meg az értetlen! Mit egykoron nem értettek.

Legyen otthona régmúlt szellemének.”

 

 /Polgár Anna Zsófia /

Hírek képei: terplanos_diakok_a_legszebben_szavalok_kozott.jpg

Generálási idő: 0.04 másodperc
405,452 egyedi látogató