Nyelvvizsga ONLINE jelentkezés

A BME NYELVVIZSGA KÖZPONT KÉRÉSE, HOGY A NYELVVIZSGÁRA VALÓ JELENTKEZÉS ONLINE TÖRTÉNJEN. ONLINE JELENTKEZNI ITT LEHETSÉGES!

Nyelvtanári Ösztönző Rendszer


Ön a sikerünk kulcsa! Jól tudjuk, hogy a stabil, biztos alapokon fekvő tudáshoz vezető út a kiváló tanárokon keresztül vezet. Legyen Ön is szakmai partnerünk. Regisztráljon az ország első nyelvvizsga- felkészítő tanári adatbázisában, hogy mindenről első kézből informálhassuk! Osztozzunk a sikerekben! BME Nyelvvizsga, ahol a tudás garancia. Fiatalos lendület, tradíció, minőség és szakmai hitelesség egy helyen.

A mi tanulóink, a mieink

Általános képek: mezei_futo_cikk.png

Szántai Kupa Eredmények

Általános képek: szantai_kupa_eredmenyek.jpg

Jó gyakorlatok Skóciában

Az dokumentum az alábbi >linkre< kattintva megtekinthető!

Terplános diákok a legszebben szavalók között

A Nagyboldogasszony Kéttannyelvű Katolikus Általános Iskola és Gimnázium a hetedikes, nyolcadikos, valamint a kilencedikes és tizedikes korosztályok számára rendezett szavalóversenyt február 14-én, melyen iskolánk is részt vett. Istenkereső versekből választhattak az indulók, köztük a Terplán négy diákja is. Taczman Máriával és Szőrös Zoltánnal, a két felkészítő tanárral együtt érkeztünk meg a helyszínre, ahol már minden résztvevő izgatottan várta a szereplés pillanatát. Mi, kilencedikesek nagy lázban égtünk, ugyanis ez volt az első ilyen versenyünk. Abban egyetértettünk évfolyamtársammal, hogy ha nem is nyerünk, de hasznos tapasztalatot mindenképpen szerezhetünk. Rutinosabb versenyzőtársaink kiválóan szerepeltek, de mi sem vallottunk szégyent. A szavalóverseny mottója József Attila költeményének egyik sora volt:

„Az Isten itt állt a hátam mögött, s én megkerültem érte a világot.” Az első három helyezett között két tanulónk is ott volt, Muhari Máté (11. d) első, Buronyi István (11. d) második lett. Kilencedikesként sikerült közvetlenül a dobogósok mögött végeznünk, Polgár Anna Zsófia (9. b) 4., Toma Márk (9. a) pedig 5. lett. Teljesítményükkel valamennyien tovább öregbítették iskolánk jó hírét.                 

 

Alkalmi hangszer (részlet)

 

„Szavakba önteném más szavának gyümölcsét.

Kivetíteném idegenek, barátok rettegését.

Hadd legyek! A versek versének, alkalmi hangszere!

Mik egykoron más ajkán perdültek,

Legyen otthona, otthontalan szívemnek.

Hadd éledjen újra, hadd fájjon jobban!

Had értse meg az értetlen! Mit egykoron nem értettek.

Legyen otthona régmúlt szellemének.”

 

 /Polgár Anna Zsófia /

Hírek képei: terplanos_diakok_a_legszebben_szavalok_kozott.jpg

Megyei másodikak röplabdásaink

Miként az utóbbi években, idén is indult iskolánk leány röplabdacsapata a Diákolimpia megyei versenyén. 2013. január 14-én Kisújszálláson került sor a megyei elődöntőre, melyen három csapatnak kellett volna részt vennie, viszont  a kunhegyesiek nem jelentek meg, így őket kizárták a versenyből. Csapatunk játékába ugyan csúszott néhány kisebb hiba a házigazdák ellen, de sikerült megszerezni az első helyet, ami azt jelentette, hogy bekerültünk a megyei döntőbe. Mint ahogy az elődöntőre készülve, a döntőt megelőző hetekben is próbáltunk több gyakorlási lehetőséget szervezni, amit sikerült megvalósítanunk. Január 29-én Szolnokon a Tiszaligeti sportcsarnokban zajlott a döntő, melyen összesen négy csapat vett részt. Az első mérkőzést a karcagiak és a szolnoki Varga Katalin Sportiskola játszotta, a másik ágon csapatunk a Szolnoki Marketing gárdája ellen lépett pályára. Szó szerint megküzdöttünk a győzelemért, így a Varga Katalin Sportiskola ellen már a megyei elsőség elnyerése volt a tét. A harmadik helyért zajló mérkőzés alatt rápihentünk a végső csatára, ahol három nyert szettet kellett megszerezni. Kicsit fáradtan, de lelkesen harcoltunk, nem adtuk könnyen a pontokat, időnként kicsit szétesett a játékunk, összességében azonban szépen helytálltunk. Nagyon jó emlékekkel és a második helyért járó ezüstéremmel tértünk haza. Öröm, illetve csalódottság egyaránt volt bennünk az eredmény miatt, ugyanakkor sok tapasztalatot és élményt szereztünk. Meggyőződhettünk arról, hogy kellő akaraterővel sok mindent el tudunk érni. A szeptember óta tartó edzések a játék öröme mellett a csapat összeszokottságát is erősítették, így érhettük el ezt a kiváló eredményt. Megérdemlik a dicséretet a csapat tagjai.

 

Hajzer Zsanett, Sándor Lilla, Sóti Ivett 13. ny,

Burka Szilvia, Palócz Beatrix, Sípos Barbara 12. ny

Harangozó Mercédesz 12. a

Kis-Jakab Réka, Simon Réka, Szórád Katalin 10. ny

Balogh Szabina, Boros Klaudia, Pataki Roberta 9. a,

és nem utolsósorban köszönet edzőnknek, Simon Orsolya tanárnőnek, aki sokat segített bennünket a felkészülés során. 

 

Palócz Beatrix 12. ny

(további képek a galériában találhatók)

 

Hírek képei: megyei_masodikak_roplabdasaink.jpg

Könyvtár nyitva tartása

Hétfő 08:30-17:00
Kedd 08:00-16:30
Szerda 08:30-17:00
Csütörtök 08:00-16:30
Péntek 08:00-16:30

 

Telefonszám: 57/401-493

Mezei futóverseny

18 pár nyúlláb


Bátran adhatok ilyen címet írásomnak, mivel mezei futóversenyen voltak a Terplán  legjobbjai október 18-án Szolnokon. Jó tanulókról van szó, így mindnyájan részt vettünk a délelőtti órákon, és déltájban indultunk a megyeszékhelyre. A helyszín a Tisza túloldalán egy hatalmas füves területen volt, amelyet reptéri célokra is használnak.

Az iskolából, mint már utaltam rá, tízennyolcan vettünk részt. A lányok és fiúk is 2 külön korcsoportban futottak, tehát összesen 4 futamban vettek részt Terplános diákok. Futott mindenki, mint a nyúl, senkire nem lehetett panasz. Pláne nem a kisebb korcsoportos fiúkra, akik olyan jó helyezéseket értek el, hogy csapatban elért 2. helyezésükkel bejutottak a tavasszal rendezendő országos versenyre Gödöllőre: Kiss Attila, Muhari Máté, Seres Ruben, Szaszkó Martin, Vígh Bence.

Volt még okunk örülni. A nagyobb korcsoportos fiúktól ugyancsak lesz egy gödöllői indulónk, név szerint Varga Márton, mivel egyéniben olyan jól futott, hogy futamában negyedikként ért célba. A lányok is szépen szerepeltek, de idén sajnos több mezei nyúl-lány előzte meg őket, mint ami a továbbjutásba belefért volna. Sebaj, majd jövőre!

A szép eredmények után megérdemelten léphettünk a szolnoki Mcdonalds-ba.
Remélem többen kedvet kaptatok így hirtelen a futáshoz, vagy csak szimplán a mozgáshoz, mert ezek az eredmények is emelik az iskola hírnevét. Ezúton szeretném még egyszer megköszönni minden futó nevében Simon Orsolya tanárnőnek a felkészítést.


A csapat tagjai:

 

V. kor.csop. lányok: 9.a: Balogh Szabina, Farkas Zsuzsanna, Sas Beáta, 10.a: Molnár Evelin

V. kor.csop. fiúk: 9.b: Szaszkó Martin, 9.ny: Kiss Attila, 10.b: Vígh Bence, 11.d: Muhari Máté, Seres Ruben

VI. kor.csop. lányok: 11.b: Bánki Dóra, 12.b: Bublos Gréta, 12.ny: Bakki Eszter, 13.ny: Németh Kata

VI. kor.csop. fiúk: 11.b: Varga Márton, 11.c: Farkas Dávid, 11.d Nagypál Barnabás, 11.ny Vörös Tibor, 12.ny: Kelemen Dávid

 

Nyúlcipőt fel! Tekintsék meg a képeket a galériában!


Muhari Máté 11.d

Futófesztivál

Hírek képei: futonap-cimoldalra.jpg

 

Futófesztivál, két ezüsttel

 

Az időjárást tekintve szomorkás reggelre ébredtünk október 14-én, ám kisvártatva vidámmá és felszabadulttá vált ez a vasárnap. A tavalyi alkalom után másodszor várták a szervezők a jelentkezőket Jászberénybe, a Városi Futónapra. A nevezés ingyenes volt, a megmérettetésre fiatalok és idősebbek egyaránt sokan vállalkoztak. A lebonyolításban idén is többen részt vettek iskolánkból, Notheisz János tanár úr, valamint jó néhány diák, akik az útvonal biztosításában és a tájékozódásban segítették a versenyzőket. Kilenc óra után húsz perccel az óvodás kislányok rajtoltak először, akik hasonlóan a fiúkhoz, 350 métert teljesítettek. Az iskolások korosztályonkénti kategóriákban folytatták a sort, az életkor növekedésével a táv hossza is emelkedett, 990, majd 1300 méter, míg a Terplán diákjai leginkább a juniorok – 1994 és 1997 között születettek – között indultak, három és fél kilométert futva. A legjobb helyezést Muhari Máté (11. d) érte el, aki második lett. A felnőttek mezőnyében sem maradt iskolánk siker nélkül, mivel Simon Orsolya tanárnő is ezüstérmes helyen végzett. A támogatóknak köszönhetően a dobogósok érmet és tárgyjutalmat kaptak, a távokat teljesítők mellett a helyszínen őket lelkesítő családtagok, barátok, és mi, iskolatársak is szép élményekkel gazdagodtunk. A rendezvény kapcsán igyekeztek rávilágítani a mindennapi testmozgás fontosságára, hisz ahogy a mondás is tartja: ép testben, ép lélek.

 

Az eseményeket lejegyző szurkoló: Polgár Anna, 9. b

 

További fotók a Galériában!

Székelyfölddel ismerkedtünk

Hírek képei: figura_kicsi.pngIskolánk tizenöt diákja Molnár József igazgató úr és két kísérőtanár társaságában öt napot tölthetett el Erdélyben a Határtalanul! program keretében. A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. által támogatott együttműködésnek köszönhetően a Szentegyházi Gábor Áron Iskolaközpont tanulóival, pedagógusaival, az ott folyó oktató munkával is lehetőségünk volt megismerkedni. A 10-11. évfolyamos, informatikai, illetve közgazdasági képzésben résztvevő tanulóink az erdélyi gyerekekkel háromnyelvű román-magyar-angol közgazdasági kisszótárt készítenek. A két iskola kölcsönös bemutatkozása, tanórák látogatása mellett további tartalmas és érdekes programokon vehetett részt csoportunk. Látogatásunk idejére esett a március 15-i nemzeti ünnepünk, melyről Székelyföldön is méltó módon emlékeztünk meg a helyiekkel együtt. Jártunk a segesvári várban, több Petőfi-emlékhelyen, eljutottunk az ezeréves határhoz Gyimesbükkre, voltunk Csíkszeredában is. Székelyudvarhelyen az Info Press Group korszerű nyomdájában az újság- és szórólapkészítés rejtelmeivel ismerkedhettünk meg. Megtekintettük a szentegyházi Iskolamúzeumot, ahol a régi idők berendezéseiből, taneszközeiből állítottak össze érdekes tárlatot. Emlékezetes zenés-táncos esten barátkoztak egymással a jászberényi és szentegyházi fiatalok, akik a viszontlátás örömével köszönhettek el egymástól, hiszen április közepén majd a tanulmányút folytatása következik, amikor Jászberényben fogadjuk a székelyföldi diákokat és pedagógusokat.
Köszönet a sikeres pályázatért sokat dolgozó Molnár Zsófia tanárnőnek!

Szívekben őrzött, határtalan élmények

Hírek képei: figura_kicsi.pngA terplános diákok márciusban tett erdélyi utazása után egy hónappal akkori vendéglátóink látogattak el hozzánk. Április 17-én érkezett Jászberénybe a Gábor Áron Iskolaközpont tizenöt tanulója, akik folytatták és befejezték a mi csapatunkkal közösen a székelyföldi Szentegyházán elkezdett szakmai programot is. A román-magyar-angol közgazdasági szótár elkészítése és intézményünk épületeinek megtekintése mellett jutott idő bejárni városunk nevezetességeinek jórészét. A jászok történelmét a Múzeum és a Látogatóközpont kiállításain ismerhették meg vendégeink, a felújítási munkálatok közben is lehetőség nyílt belülről megcsodálni a Nagytemplomot. Itt tartózkodásuk ideje alatt kirándulást tettek Budapestre, a tartalmas nap során a Budai vár, a Lánchíd, a Nemzeti Múzeum és a Parlament épülete is az úti célok között szerepelt, az Országházban a Szentkoronát is láthatta a csoport. Jászberényi program volt még az Állatkertben tett séta, és az uszodában egy kellemes fürdőzés. Sisa József gyönyörű környezetben lévő művésztelepén a tűzzománc alkotások megszületésének folyamatával is megismerkedhettek a szentegyházi diákok. A búcsúesten az önfeledt szórakozásé volt a főszerep, apró ajándékok, beszélgetés, tánc, közös fotók, majd elköszönés következett.

 

A Határtalanul! programnak és a pályázat sikeréért sokat dolgozóknak köszönhetően maradandó élményekkel lettek gazdagabbak az anyaországi és az erdélyi fiatalok.

Generálási idő: 0.03 másodperc
416,412 egyedi látogató